Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hogy választotattok kereszt...

Ti hogy választotattok keresztszülőt a gyermeketeknek?

Figyelt kérdés

A párommal nem tudunk meg egyezni keresztszülő kérdésben. Én azt szeretném ha a bátyám lenne a keresztapa, párom nővére pedig a keresztanya. Ő azt szeretné ha a legjobb barátja és annak barátnője lennének a keresztszülők.

Ti hogy választottatok ha volt több lehetőség is?

2018. márc. 1. 16:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
72%
Vagy amilyen vallas, bocsanat.
2018. márc. 1. 18:50
 12/15 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk csak a testvérek jöhettek szóba. (az ő gyerekeiknek is mi vagyunk a ketesztszülei) Mivel egy gyereket terveztünk, így megosztottuk a dolgot. A bátyám és a párom nővére lettek a keresztszülők. Meggondoltuk magunkat és bevállaltuk a másodikat, így a kimaradt házastársak következnek. (sógornőm és párom sógora) Így mindenki elégedett.
2018. márc. 1. 19:01
 13/15 anonim ***** válasza:
Nekem a Nővérem a Férjem és a Kislányunk mellett a legfontosabb ember az életemben. A Férjem kérdezte ki legyen a keresztapa, mert a keresztanya már megvan (előtte nem beszéltünk róla, csak hát tudta:)). Mondtam, hogy azt válasszon Ő. A legjobb barátját választotta (van fiútestvére amúgy). Ha nem tudtok megegyezni a kompromisszumos megoldás, hogy az egyik Te, a másikat pedig a Férjed választja. Nálunk mindkét keresztszülőnek van féjre/felesége, nem volt belőle gond.
2018. márc. 1. 20:23
 14/15 anonim ***** válasza:

Én a te verziódat választanám - egyik keresztszülő az egyik család részéről, másik a másikról.

Nálunk, mivel a férjem családjában és baráti körében vagy nincsenek megkeresztelve az emberek, vagy más vallásúak, így az én családomból lett mindkét keresztszülő. Testvérem és unokatestvérem.

2018. márc. 1. 23:02
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk azt, aki alkalmas rá: felnőtt megkeresztelt, katolikus esetén megbérmált, protestáns esetén konfirmált személy, aki a keresztény hivatásának megfelelő életet él, tehát támogatja a szülőket a gyermek keresztény nevelésében. Ez lenne a lényeg, a többi csak manír...

Ha ennek többen is eleget tesznek, akkor inkább azt választanám, aki rokon, ha jó a kapcsolat.

2018. márc. 2. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!