Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor mondtátok el a családnak...

Mikor mondtátok el a családnak a baba nevét?

Figyelt kérdés

7.hónapban vagyok,karácsony utántól tudjuk biztosan a nevét.

A család még nem tudja hogy kitaláltuk.

Férjem részéről hagyomány tovább vinni egy ezeréves nevet,ezért fognak kiakadni, én részemről szimplán hallgathatnánk hogy az xy gyerekét is úgy hívják vagy miért nem így és így hívjuk inkább.

Semmi extra furcsa név egyébként,Dominika lesz🙂

Nálatok hogy volt?

2018. febr. 28. 10:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Amikor megszülettek.
2018. febr. 28. 14:14
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi akkor mondtuk el, amikor a 2. nagy ultrahangon kiderült a neve. Voltak piszkálódók, apám, anyós férje..

Pedig teljesen hétköznapi neve(ke)t választottunk.

Mondjátok el nyugodtan, hogy Dominikának fogják hívni, hadd szokják. Vagy ha akarod, tartsd titokban, ha úgy jólesik, aztán kiderül, ha megszületik.

2018. febr. 28. 14:27
 13/15 anonim ***** válasza:
12.héten megtudtuk a nevét, addigra már volt 1-1 nevünk. Elég határozott személyiségek vagyunk, nem volt ellenkezés, de nem is zavart volna minket, mert nagyon gondosan választottuk ki a nevet, senki nem tudott volna eltántorítani tőle:).
2018. febr. 28. 15:08
 14/15 anonim ***** válasza:
*nemét
2018. febr. 28. 15:09
 15/15 anonim ***** válasza:

Mi félidő előtt kitaláltuk. Elsőre egyetlen nevet vágtunk rá mindketten és ezt el is mondtuk a leendő nagyszülőknek. Volt meglepődés meg "nem illik a vezetéknévhez", de nem foglalkoztam vele. Aztán 20. hét környékén a 4D ultrahang képet látva beugrott egy új név és hallgattam a megérzésemre. Elmondtam a férjemnek és neki is tetszett, tehát repült a régi név, maradt az új. Később, mikor a rokonok érdeklődtek a kis X iránt, akkor elmondtuk, hogy meggondoltuk magunkat és inkább az Y nevet választottuk. Na akkor kezdődött. Hogy "ez mégis honnan jött"-mégis miért fontos ez, "az X sokkal jobban illik hozzá "-addig érdekes módon nem illett szerintük, "már úgy megszokták a régit ". Végig úgy mondtuk, hogy valószínűleg X, de biztos a születésekor lesz, nem is értettem a számonkérést.

Második gyereknél kb a kórházból a szülés után mondanám el, mert megint meggondolhatom magam és újra ezt kéne eljátszani.

2018. szept. 30. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!