Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apa elől eltitkolt terhesség...

Apa elől eltitkolt terhesség esetén büntethetik valahogy az anyát?

Figyelt kérdés
Ha például az anya mikor megtudja hogy várandós elhagyja az apát (nem élnek együtt), és elköltözik másik városba majd évek múlva az apa rájön. Ilyenkor lehet bármilyen rossz közvetkezmény az anyára nézve?
2018. febr. 26. 08:48
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
A lelkiismeret büntetheti az anyát..és ha nem egy agresszív stb ember a férfi akkor nem bizti,hogy a gyerek ezt a lépést tök pozitívan fogja megélni amikor majd egyszer rájön
2018. febr. 26. 08:52
 2/8 anonim ***** válasza:
84%
Hát ha apa bepereli gyermekelhelyezesért, akkor nem dicsérik meg. A gyerek se, ha felnő és rajon mekkora xemetlada az anyja.
2018. febr. 26. 09:16
 3/8 anonim ***** válasza:
47%
Nem , hisz az anya akármikor mondhatja hogy ő nem tudta ki az apa.
2018. febr. 26. 09:32
 4/8 anonim ***** válasza:
61%

Semmit nem tud tenni jogilag. Főleg azért nem, mert ha el is mondtad volna neki, amikor pozitívat teszteltél, hogy terhes vagy és márpedig te nem tartod meg, akkor sem tudna semmit tenni, mivel kötelezhet rá se ő, se bíróság, hogy megszüld a gyereket, majd átadd az apának, aki közben vagy meggondolja magát vagy nem.

Maximum haragudni tud rád, többet nem tud csinálni.

2018. febr. 26. 10:36
 5/8 anonim ***** válasza:
74%

elírtam:

...mivel NEM kötelezhet rá sem ő, sem a bíróság...

2018. febr. 26. 10:36
 6/8 anonim ***** válasza:

4,

an terhesség felől valóban nem dönthet a bíróság, a gyerekről viszont igen. A nők többsége szereti azt hinni, hogy én szültem, az enyém, az apa meg le van xarva, de ez nem így van. Az az apa pont ugyanolyan teljes jogú szulo, amíg a bíróság máshogy nem dönt, mint az anya. Gondolj már bele, hogy te adott esetben mit éreznél, ha kiderulne, higy van egy gyereked, akit eltitkoltak előled.

2018. febr. 26. 11:01
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

6-os, amit írtam, azt az abortuszra írtam, mivel nem volt egyértelmű, hogy mit is akar a kérdező, marhára nem volt nyilvánvaló, hogy ő megtartja a gyereket.

Ha meg megtartja és évek múlva kiderül, akkor igen, apuka tehet jogi lépéseket, mivel joga van a gyerekhez, ha bebizonyosodik az apai mivolta (DNS teszt).

Amúgy meg még mindig kevesebb nő titkolja el a terhességet és neveli egyedül a gyereket, mint ahány apuka elhagyja még terhesen az asszonyt, vagy kisbabával, esetleg a lestrapált anyuka mellett félrekúr, viszont fel sem merül benne, hogy segítsen neki.

Aki elől eltitkolják, annak valszeg megvan a nyomós oka.

2018. febr. 26. 11:10
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha az évek alatt ki nem fizetett tartásdíj ráesik a lábára, és eltöri, akkor esetleg.
2018. márc. 2. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!