Mit tegyek ha hazudozik a hétévesem?
Most elsős.
Pár órája hívott a tanító, hogy a héten nem volt tolltartója.
Nekem itthon azt mondta, hogy a padjában van, a suliban meg hogy itthon.
Szerdán mondta utoljára, hogy megvan persze, tegnap el is felejtettem (lebetegedett a húga)
Erre ma bukta van.
Buszos, így nem is tudtam leellenőrizni.
Nem értem, miért hazudozik. Büntetés-jutalmazás rendszer van nálunk, nem kap ki soha, de következetes vagyok.
(Ez a hazugság egy a sok közúl)

Ilyesmiért maximum megdorgálom, viszont a hazugságért kemény szankciók vannak.
Most például a hétvégi mozi ugrik(ketten mentünk volna) az árán kap egy tolltartót(nem elzásat)
Ez az egyetlen olyan, amiért tudja, hogy nagyon dühös leszek.
A sógornőm mitomániás, azt se lehet elhinni, amit kérdez, még az időjárást is letagadja. Eljátszottam a gondolattal, hogy nem-e örökletes. :(

Egy hétévessel azért már meg lehet beszélni nyugodt légkörben, hogy miért hazudott, nem?
Szerintem ő adná a pontos választ, és ezzel meg is tudnátok beszélni hogy a hazugság nálad nagyobb bűn mindennél, így inkább mondja meg a jövőben, bármit tesz, vagy történik vele.

Azért egy ilyenért még ne feltételezz rögtön örökletes mentális problémát :) Nekem 10 éves a fiam, ilyeneket ő is simán letagad, mert nincs kedve hallgatni, hogy utána lecseszem. Hagyott már el tolltartót ő is, meg üzenő füzetet, meg mondta már, hogy kihegyezte a ceruzáit, közben meg nem, meg "mindenki egyest kapott, nem csak én", meg "arról nem is volt szó, hogy ezt is meg kell tanulni a dolgozatra", és társai. Én is mérges vagyok, ha át akar verni, de ez nem kóros, a gyerekek egy (elég nagy) része ilyen, tudják, hogy hibáztak, de büntetést kapni, szidást meghallgatni nem szeretnek, ezért bíznak benne, hogy nem derül ki a disznóság, ami néha teljesen elrugaszkodott gondolat, mert nyilván előbb-utóbb kiderül, de legalább el lehet odázni a következményeket.
Félre ne érts, nem szoktam én se legyinteni az ilyen kamuzásokra, de ekkora ügyet nem csinálnék belőle (nem a büntetésre értem, az jogos), teljesen normális a gyereked, csak még meg kell tanulnia, hogy a hazugság nem fogja megoldani a problémáját, az csak további gondokat szül.
Engem a nevemen szólítottak a vasút "Talált tárgyak osztályán", egyszer egyszer szakadó hóban fennhagytam a kabátom.
Azon pörgök inkább, hogy miért nem bízik bennem, miért nem szól időben, miközben tényleg nem bántom, inkább megbeszélős vagyok.

Menjél vissza az időbe és kezeld egyenlőként, ahogyan azt kellett volna.
Várjál, ez nem opció. Akkooor. Kezd el nevelni, és normálisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!