Kinek mi a véleménye erről? (Lent)
Figyelt kérdés
A közelmúltban olvastam az egyik kérdésnél egy hozzászólást ahol a válaszoló furának/cikinek gondolja hogy a gyermekes párok egymást anyának és apának hívják (mert hogy nem egymás szülei így nem helyénvaló így hívni egymást)
A kérdés csupán kíváncsiságból született, ki hogy áll ehhez a témához? Ki az aki szerint szintén tök normális dolog így hívni egymást, ki az aki szerint nem?
2018. febr. 20. 12:18
11/17 anonim válasza:
Itthon a gyerekek előtt anya-apa vagyunk. Teljesen egyszerű az oka: a kicsik is így szólítsanak minket. A nagyobbik 1,5 éves koráig keresztnéven szólítottuk egymást, szépen eltanulta, több hónap kellett, hogy újra anyának és apának hívjon minket automatikusan.
12/17 anonim válasza:
Keresztnevunkon.ha persze a gyereknek mondom h vidd oda apához,vagy h most apa fog megetetni stb... Azon kívül keresztnév itthon is és társaságban is meg mindenhol.
13/17 anonim válasza:
Nálunk még a gyerek előtt, a kismacskánk miatt kezdődött poénból az anya-apázás, de tényleg csak vicceltünk vele. Mióta gyerek van, itthon egymást mi anyának és apának hívjuk. Nekünk nem fura, egyből ráállt a szánk. Azon mondjuk mindig nagyon röhögök, amikor olvasom itt, hogy emiatt megy tönkre a házasság, meg a szexuális élet. Érdekes, nálunk nem ment tönkre semmi, szép kapcsolat lehet, ami ennyin múlik. De belegondolva sosem hívtuk egymást a nevünkön, mindig szivem, drágám, kicsim stb. volt, csak akkor használjuk a másik nevét, ha másnak beszélünk róla. A férjemet alapból mindenki a vezetéknevén szólítja, én is így ismertem meg, évekig egy baráti körben voltunk, mielőtt összejöttünk, sose tudtam a keresztnevén hívni, nem állt rá a szám.
14/17 anonim válasza:
A gyerek előtt mindig apának hívom sztem ez a normális, ha ketten vagyunk a keresztnevén szólítom. Nekem csak úgy nem esik jól apának hívni csak ha ott a gyerek is velünk.
15/17 anonim válasza:
Egymást a nevünkön,becenéven szólítjuk.
Ha a gyereknek beszélünk a másikról, akkor "anya, apa"
16/17 anonim válasza:
Hogy mi a normális, azt nem tudom, gondolom mindenkinek más. Mi keresztnéven szólítjuk egymást. A gyerek anyának és apának hív bennünket. Ez sosem zavarta meg.
17/17 anonim válasza:
Egymást a keresztnevünkön szólítjuk. A gyereknek meg nyilván apa meg anya vagyunk. De mióta a gyerek már fel tud hívni minket egymás telefonján azóta a telefonokban apa meg anya név szerepel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!