Végbélkúp felhelyezése gyereknek?
Nem adnék adnék újabb kúpot, amíg az előző ki nem jött. Szóval kakiltatás és utána kezelés, ne gyűjtögesse odabent a kúpokat is...
Belső aranyérre egyébként muszáj, nem elég a krém (max. van csőrös, de az meg ugyanez lenne) és sajnos fájhat a beadás, logikusan ugyanazért, mint a kakilás, de ha feloldódik, jobb lesz (főleg, ha olyan, amiben van fájdalomcsillapító) és meggyógyítja. Ezt ekkora korban azért már el lehet magyarázni.
5 éves lányom szintén évek óta küszködik a széklettel.
Általában 3-4 naponta, de volt, hogy 5-6 napig se volt semmi, úgy félt kinyomni, aztán persze, hogy a végén olyan kemény és nagy volt, hogy vérzett is a feneke :(
Utáltam én is glicerines kúppal kínozni, de sajnos csak ez használt.
Viszont olvastam a makrogol porról, ez fellazítja a székletet.
Írattam gyerekorvossal és a napi adag tasak felét adtam neki, azóta már heti 7 napból 6 alkalommal van széklete!! :D
Már nem is adom neki mindig a port csak ha úgy látom, ismét kezd probléma lenni.
Ő nem is tud arról, hogy adom neki, teába, gyümölcslébe keverve teljesen íztelen, szagtalan, így pszichésen sem befolyásolom az ürítését.
Egy próbát megér, hátha nektek is beválik.
Szörnyű a kúpozás egy ilyen idős gyereknél, már túl nagy hozzá, rettegett, utálta, nálunk is 2 emberes feladat volt úgy szorította a kezét szegénykém a fenekéhez miközben visítva sírt, hogy nem akarja.
Ez a makrogol por nagy áldás volt a hosszú ideig tartó problémára. Emellett persze nyomom belé a rengeteg folyadékot, szilvalekvárt, gyümölcsöket, már amennyire lehet.
Nem értem minek erőlteted a kúpot, ha ennyire retteg tőle, és ennyire rossz neki?Már nagy is ahhoz, hogy folyton kiterítsétek ráadásul ketten, lefogjátok, kapar szegény és kínozzátok.Belegondolni is rettenetes, képzeld el már magadat!
Egyáltalán miért hagytad hogy idáig fajuljon a dolog, hogy 5 évesen aranyere legyen?
Keresni kell sürgősen bárhol az országban olyan szakrendelést, ahol aranyérrel foglalkoznak speciálisan!Mert nemcsak kúp létezik.
De addig is vegyél Laevolac szirupot, a legnagyobb dózist amit ír adjál neki belőle, lehet adni űtifűmaghéjat belekeverni valamibe, szilvalekvárt kanállal, vagy aszalt szilvát, gyerekeknek adható hashajtót, stb.Persze ezeket nem egyszerre.Most lényeges, hogy legyen lágy széklete!
Ez nem hiszti, egy ekkora gyereknek már van szégyenérzete is, egész életére kiható trauma lesz neki a lefogás, pucér fenékkel kiterítés.
Én biztos keresnék egy jó belgyógyászt, akinek elmondanám a problémát, és bódításban beöntést kapna, hogy ne is tudja mi történik vele.Az kitisztítaná, onnantól nagyon ügyelnék arra, mit eszik, adnék neki fent említett természetes hashajtókat mindennap, hogy folyton lágy legyen a széklete, és keresnék jó aranyér szakrendelést.De mindezt sürgősen!
Amúgy a kúpról annyit, én is aranyeres vagyok, néha iszonyat durván.
Na, akkor sokszor még hozzáérni is fáj, csak lemosom, nem is törlöm, de ha nekem akkor akarnának kúpot adni, mondván segít, lendületből fejberúgnám az illetőt.
De hagyd már azt a ro.hadt kúpot!
Vagy akkor jó erősen kötözd ki, hogy ne ellenkezhessen, mert bizony visítani fog!
Te kúp-fetisiszta vagy, jó látni, hogy üvölt a lányod, miközben nyomod neki fel? Én kiröhögném az orvost, aki dupla kúpot javasol, és megmondanám neki, dugja fel ő magának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!