Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ez már sok névvála...

Szerintetek ez már sok névválasztás terén?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok, anyuval és az új férjével élek. Anya ikerlányokat vár aminek nagyon örülök mert mindig szerettem volna testvért. Mondtam anyának néhány nevet hogy nekem ezek nagyon tetszenek mire anya kibökte hogy már meg van mi lesz a nevük. Katinka és Katica. Mindkét név a Katalin becézése, engem pedig Katalinnak hívnak. Nagyon kiakadtam hiszen engem szoktak ezeken a neveken becézni, anya azt mondta pont ezért is tetszettek meg neki.

Szerintetek én reagálom túl?

2018. febr. 17. 13:04
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha igaz és tényleg ez lesz a nevük 2 év múlva választhatsz magadnak egy nevet (névváltoztatás).

Aztán mondhatod te is, hogy milyen gyerekes ne hisztizzen.

De tényleg nem csak szivat?

2018. febr. 17. 13:44
 12/24 A kérdező kommentje:
De én változtassam meg a nevem amit szeretek azért mert anyám ilyen?
2018. febr. 17. 14:35
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Anyád valószínű elmebeteg.
2018. febr. 17. 14:46
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Na aggódj, majd a rokonok találnak rá módot, hogy megkülönböztessenek, és nem a te megszólításodat fogják lecserélni, te az maradsz a szemükben, aki vagy.
2018. febr. 17. 15:02
 15/24 anonim ***** válasza:
96%
Egy epeszu felnott no ilyet nem tesz. Hany eves edesanyad? Szolj a csaladod tobbi tagjanak, nagyszuloknek, keresztszulonek, stb.., hogy baj van vele es tegyek helyre!
2018. febr. 17. 16:17
 16/24 anonim ***** válasza:
83%
A f'szija sem lehet egy épp gondolkodású, ha ezeket engedi.
2018. febr. 17. 17:19
 17/24 A kérdező kommentje:
Anya 34 éves. A párja azt mondja eleinte nem tetszett neki az ötlet de most már nagyon megszerette ezt a két nevet.
2018. febr. 17. 18:22
 18/24 anonim ***** válasza:
91%
Anyád amúgy normális?
2018. febr. 17. 18:24
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Illusztráld anyukádnak, milyen szituációk adódhatnak a hasonló nevekből:

Elmentek valahová, bemutat titeket: ők a lányaim, Katalin, Katinka és Katica. Aki nem tudja ösztönösen visszafogni magát, rögtön szembe fogja röhögni, de legalábbis kikerekednek a szemei vagy elkezd hebegni, hogy ööö, komolyan?

Rokonok, ismerősök, akik téged eddig beceneveken szólítottak, állandóan össze fogják keverni, hogy mostantól kit hogyan kell szólítani.

Az ikerlányok neveit a suliban az összes tanár össze fogja keverni.

Köztük is lehet majd konfliktus, mert mi van, ha tizennégy évesen már nem fognak tetszeni nekik ezek a kislányos nevek, hanem mindketten Katának akarják hívatni magukat?

Lehet, hogy anyukád most aranyosnak találja ezeket a neveket, de valahogy rá kell vezetni arra, hogy mennyi fölösleges gubanc lehet belőle később. Annyi empátiája meg pláne lehetne, hogy figyelembe vegye a te érzéseidet.

2018. febr. 17. 18:49
 20/24 A kérdező kommentje:
Beszéltem keresztapámmal, azt mondta megpróbálja majd észhez téríteni anyáékat.
2018. febr. 17. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!