Melyik nevet választanátok kisfiúnak?
Apuka angol, én magyar vagyok, Magyarországon élünk (és itt is tervezünk maradni) de annak érdekében hogy a család ki tudja mondani a baba nevét valami olyant szeretnénk adni, ami jól hangzik angolul és magyarul is.
Most jelenleg ezek közül válogatunk:
- Dilen/Dylan
- Darren
- Dániel/Daniel
- Alexander
Ti melyiket választanátok ezek közül?
Ha egyik sem tetszik, akkor esetleg van más ajánlat ami mindkét nyelven jó?
Azt választanám ami csak ékezetben vagy c/k betűben tér el. Dilen, Darren szerintem borzalom magyarul.
Daniel tökjó, esetleg Eric, Robert, Peter, David... Alex is ilyen (csak az nekem személy szerint nem tetszik :))
A ,,dilendáren" nem jó, ha Magyarországon akartok maradni. Nagyon idegen.
A másik kettő elfogadható.
Ami még ilyen az a Dávid, Márk, Patrik, illetve biztos akad még néhány, de most ezek jutottak eszembe.
A Daniel és az Alexander jó. A másik kettő idegenül hangzik (ismerek Dilen nevű kisfiút, nekem még mindig furcsa).
Rengeteg nemzetközi név van, ami abszolút használható:
Mark, Patrik, Adam, Aron, Oliver, Peter, Alex, David, Richard, Robert, Ronald, Erik, Benjamin, Vince, Edvin, Roland, Adrian, Dominik, Jonatan, Simon, Ervin, Abel, Edmond, Norbert, Dorian...
-ezek közül bármelyik jó lehet. Bár az általad említettek is jók, még a Dilen/Darren sem lenne kifejezetten kirívó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!