Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek nem gáz, hogy a...

Szerintetek nem gáz, hogy a mai világban nem mehetsz nyugodt szívvel táppénzre a gyerekeddel?

Figyelt kérdés
Lebetegedett az 5 évesem,és van még mellette egy 9 éves.Már majdnem hogy csak a boltos nénire nem hagytam,mert aki a családban mozdítható már mindenki vigyázott rá.Jó persze én is,de amennyit beteg, nem lehettem mindig én ott.Idegileg iszonyatosan megterhelő,szívem szerint otthon maradtam volna vele vagy 6 éves koráig,de akkor meg ingyenélő eltartott htb-nek lennék bélyegezve (mondjuk ez nem hiszem hogy érdekelne,de muszáj is dolgoznom a pénz miatt) ti nem éreztetek már így?Minden egyes táppénz lelkileg megterhelő,mikor szinte pitizni kell a főnöknek,hogy bocsi,de ez van,hát beteg lett szegény,rosszul van.... és nekem minden helyemen ugyanez volt.A mostanin legalább "csak" a szájukat húzzák.
2018. febr. 13. 20:18
 1/6 anonim ***** válasza:
80%

Ez volt 25 évvel ezelőtt is. Nekem amikor a fiam 3 éves volt (1995-ben) a főnök minden kisgyerekes anyukával aláíratott egy papírt, hogy évi 3 alkalommal lehet táppénzre menni gyerekkel. Ha több akkor azonnali hatállyal kirúgja.

Amikor munkát kerestem, volt olyan cég aki közölte, hogy nem vesz fel , mert kisgyerekem van..

Szóval a panaszod nem új keletű. Mindig így volt.

2018. febr. 13. 20:41
 2/6 anonim ***** válasza:
61%

Engem minden alkalommal helyettesíteni kell, mert pedagógus vagyok. Elég megterhelő tud lenni a többieknek, ha pl egy hetet hiányzom, mert kis iskola vagyunk. De nem, nálunk nincs szájhúzogatás, a többiek is lehetnek betegek, a többieknek is vannak-voltak-lesznek gyerekei.

Szerintem kevés olyan munkakör van, ahol nagyobb terhelést jelentene a kollégáknak a hiányod, mint nálunk, mégis mindenki megértő.

Szóval a válaszom:

De, nagyon gáz, és tudom, hogy sok munkahelyen ez megy. Sajnos a főnökök a versenyszférában ilyenek, hiába bizonyított, hogy a megbecsült és nem agyonhajszolt munkaerő jobban teljesít. Magyar mentalitás.

2018. febr. 13. 20:43
 3/6 anonim ***** válasza:
88%
de, gáz. de nyugi, pár év, és nem lesz annyit beteg. addig meg sajna fel kell venni a pléhpofát. első a gyerek! kitartást! és jobbulást a picinek.
2018. febr. 13. 20:46
 4/6 anonim ***** válasza:
62%

Pedagógus világot ne hasonlítsuk össze a nagy átlaggal. Szépen néznénk ki, ha ott a főnök hülyén nézne, ergo gyerekellenes lenne, a saját gyereked ellenese. Máséért meg tegyünk meg mindent.

Sajnos ez a nagy átlag kérdező, ami szerintem sem normális. Nagyon nehéz a környezetemben élő anyáknak megoldani a helyzeteket.

egy szintén pedagógus..

2018. febr. 13. 21:25
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi 40 éve se volt jobb. Anyóst anno 2szer is kirugtak miatta.. Hacsak nem betonbiztos allasod van, megy a szsjhuzogatas
2018. febr. 13. 22:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Gáznak gáz ,de ellene nem tudsz tenni semmit.
2018. febr. 14. 05:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!