Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Playstation és párom 10 éves fia?

Playstation és párom 10 éves fia?

Figyelt kérdés

Pár éve elváltam a férjemmel, azóta új kapcsolatom lett. Van egy 20 éves lányom, aki levelező tanul tovább, dolgozik és nem rég vett egy Playstation 4 játékkonzolt magának. Tudta, hogy az új párom kisfia (akikkel a lányom maximálisan kijön, szerencsére) persze egyből kapni fog az alkalmon, hogy játszhasson rajta.

Lányom nem is ellenkezett, bár jelezte, hogy inkább hororr/lövöldözős érdeklődésú, ezekkel nem engedi, hogy játszom a gyerek, de ha az apa vállalja, rá telepithet a fiú korának megfelelő játékokat. Vett is egyet lányom, had legyen öröm, de párom azt hitte, hogy ő is a "trancsítozos" játékokkal "nyomhatja". Amikor ezt közöltük vele, hogy márpedig nem, akkor földhöz csapta a kontrollert. Azóta se velem, se a lányommal nem áll szóba, azok ellenére, hogy előtte nagyon jóban voltunk.Az apja hiába próbálja, sehogy sem tudja kompromisszumra bírni. A lányom ráadásul kicsit morog az össze törött eszköz miatt, de nem kérte, hogy fizesse ki a párom (holott egy ilyen dolog 15-20ezer), de az kijelentette, hogy a fiú többet ne nyúljon a konzolhoz, és semmilyen cuccához ezentúl.

Most a párommal nem tudom mi legyen, hiszen a lányom át is megértem, de a fiú szemében sem akarok hárpia lenni. Valami kötés megoldás kellene.

2018. jan. 24. 20:45
 1/6 A kérdező kommentje:
* a gyerek vágta földhöz a kontrollert
2018. jan. 24. 20:46
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
10 évesen én tudtam, hogy nem vágom földhöz és teszem tönkre ami a másé. Elkényeztett kis idióta ez a gyerek, nehogymár még ti próbáljátok keresni a kedvét. Szerintem pont ellenkezőleg kéne - a család kollektíven és rájátszva mutassa ki, hogy haragszik a kisfiúra a viselkedése miatt. Pár óra és kétségbeesetten fogja keresni veletek a kapcsolatot PLUSZ neadjisten1 még neveltétek is...
2018. jan. 24. 21:19
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Most akkor ti könyörögtök a gyereknek, hogy játszon már? Hát figyelj, ha így áll hozzá, akkor így járt. Én a helyedben tojnék rá, főleg hogy már úgysem aktuális a dolog mivel a konzol tulajdonosa (jogosan) nem akarja kölcsönadni. Majd elgondolkodik hogy ezzel a viselkedéssel nem jut semmire. Ha ezután engedtek neki, akkor megerősítitek azt, hogy ha valamit nem kap meg, akkor így kell azt megkapni. Büntetni sem nagyon büntetném, elég az hogy eltiltotta magát a konzoltól. Ha esetleg kifizettetné a konzol tulajdonosa, akkor a gyerek zsebpénzéből vonnám le (arányosan a kapott zsebpénzhez képest). Vállalja tettei következményét.

Én az ilyen hisztis gyerekeket úgy kezelem, hogy otthagyom hőbörögjön magának.

(Rokonoknál van 2 gyerek félre nevelve, csináltam neki a gépét, aztán bejön beszólogatni, meg hogy az így legyen, az meg úgy, meg piszkálja a gépet, hogy ne tudjak haladni, felálltam, leformáztam az egészet: Na ha beszólogatni tudsz, akkor tudj windowst telepíteni is.)

Én milyen játékokat engednék meg? Na az már egy fogósabb kérdés, de van bőven sok jó játék ami nem a gyilkolásról szól. Nem azt mondom hogy nem lehet benne vér, de azért ne olyan. Megnéztem mik vannak most, hát basszus, mindjárt megyek játszani velük, ismerem sorozatok korábbi darabjait :)

[link]

2018. jan. 24. 21:21
 4/6 anonim ***** válasza:
48%
Ilyen nálunk is volt a lányom már dolgozik de velünk lakik még, vett egy játékra való laptopot. A keresztfiúnk meg dührohamot kapott meg üvöltözött, hogy nem játszhat rajta.
2018. jan. 24. 21:35
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én a lányod helyében tuti visszakézből rásózok egyet a kis hülyére.

10 éves és hacsak nem értelmi fogyatékos tudnia kell, hogy ilyent NEM csinálunk.

Ezek után pedig számára minden dolgom tiltólistára kerülne, az meg hogy ő duzzog egy vicc. És ha még most nem kapja el az apja, akkor borzalmasan akaratos kamasszá válik.

2018. jan. 25. 14:22
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

ja, igen, mit tehetsz? Tudatosítod benne, hogy nagyon rossz dolgot tett.

Ez nem hárpiaság, már bocs, csak logikus reakció.

2018. jan. 25. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!