Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babát várunk emiatt kell-e...

Babát várunk emiatt kell-e "kötelezően" házasodnunk?

Figyelt kérdés
A mostani törvények/szabályozások mellett, ha nem vagyok házas a párommal(és nem is leszek) ér minket bármiféle hátrányos megkülönböztetés az alapvető járandóságokban? Adókedvezmény, családtámogatás stb.?

2018. jan. 22. 20:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
31%
Magyarországon nincs hátránya ha nem házasodsz össze a gyerek miatt .
2018. jan. 23. 04:52
 12/14 anonim ***** válasza:
59%

Nekem mindig fura volt, hogy a házasságellenesek azt mondják, "csak egy papír", de aláírni nem akarják, és közös gyereket is vállalnak. A "csak egy papírt" minden gond nélkül semmissé lehet tenni, ellenben egy gyerek egy életre összeköti a két embert. Full ellentmondás...

Egyébként hátrányos megkülönböztetés nem ér titeket, bár egyszerűbb a házassági anyakönyvi kivonatot előkapni, mint apasági nyilatkozatokat tenni, meg folyton bizonygatni, hogy igazából ki az apa, és milyen kapcsolat van köztetek.

2018. jan. 23. 05:58
 13/14 anonim ***** válasza:
31%

Ezt én sem értem/értettem utolsó...de nem ez a kérdés :)

El kell fogadni, hogy valakinek így megfelel.

2018. jan. 23. 08:23
 14/14 A kérdező kommentje:

Mindig azt mondja, papirnak ott a lakashitel😀. Nem mondom, hogy sosem gondolkodtam el rajta, de igazabol ezt leszamitva mindenben a partnerem, ugyhogy nem eroltetem, mert igazabol tenyleg nem szamit.

Elnezest az ekezetnelkuliseg miatt, telefonrol irok.

Koszonom a valaszokat.

2018. jan. 23. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!