Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Totál szerencsétlennek érzem...

Totál szerencsétlennek érzem magam a gyerekekkel/babákkal. Más lesz a sajátommal?

Figyelt kérdés

Sosem tudtam mit kezdeni a kisgyerekekkel. Nem tudtam velük "beszélgetni".

Hallgatom, mások milyen jól eltársalognak a 3-4 évesekkel, nekem nem megy.

Múlt héten egy ismerősöm babájára vigyáztam kb 10-15 percig, ő még picike, csak 4 hónapos. Igazából csak ücsörgött a hordozóban, én meg próbáltam neki dumálni, csikizni, néha vigyorgott is rám, de olyan szerencsétlennek éreztem magam. Semmi nem jutott eszembe, miről dumálhatnék neki, hogy kellene megfogni stb... Totál ráparáztam, mi lesz, ha nekiáll sírni, mi a fenét csinálok vele...

Volt más is így? Utána sajáttal könnyebben mentek ezek a dolgok?

2018. jan. 10. 13:15
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én 0 gyerektapasztalattal szültem, körülöttem sosem voltak csecsemők, ismerősök gyerekeivel meg nem tudtam mit kezdeni, míg férjem hatalmasakat játszott velük, így folyton mardosott a kétely hogy hogy fogok én helyt állni anyaként.

Na most a babázásba bele kellett tanulnom, de ösztönből jött minden meg segítségem volt, de sose volt olyan hogy a saját gyerekemmel nem tudnék mit kezdeni, ő olyan természetes nekem, annyira zsigerből jön minden ezt az ember nem tudja elképzelni míg nem lesz szülő.

Megismered a sírás okait is pár hét alatt, meg tudod már küönböztetni.

Férjem pl mesélte mikor bent volt nálunk ugye látogatóba kórházba, aztán elmentem wc-re totál ráparázott hogy mit fog csinálni ha elkezd sírni :D

Velem meg pl nem volt ilyen, nyilván izgultam mikor egyedül maradtunk kettesbe a szobába a kórházba, de nem aggódtam nem stresszeltem ha sírni kezdett.

De nem húzom tovább a mondandóm, lényeg a lényeg saját gyereknél természetes,ösztönből jön minden, aggódni fogsz azt nem ígérem ahogy megfogan onnantól életed végéig aggódás az kísérni fog gyereked iránt, de nem azokban a dolgokban hogy mit kezdj vele :)

2018. jan. 10. 13:35
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ezzel semmi gond! Sosem voltam oda a gyerekekért, de az embernek a sajátja mindig más. Alapvetően most sem rajongok mások gyerekeiért, de a saját gyerekeimet imádom :)
2018. jan. 10. 13:52
 3/3 anonim ***** válasza:
Én is így voltam, de tudtam, hogy a sajattal más lesz. És így is volt.. Bár volt egy igényem arra h beszéljek hozzá, mikor pár hónapos volt, de nem tudtam, hogy mit mondjak. Így mondokáztam, arról beszéltem h hová született, egy idő után úgy éreztem gáz h ezt ismétlem, de aztán nődögélt, a mondókát felismerte, elkezdett játékok felől érdeklődni és máris volt mit mondani. Saját gyermeket tudsz fogni, a szeretet és ösztön miatt tudod mire van igénye. Csodás érzés, és ez független attól hogy más gyereke érdekel e vagy sem.
2018. jan. 10. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!