Mit tudnek csinalni?
18 évesen aligha vágyott arra, hogy apa legyen, inkább téged akar megtartani, amíg nem jön a következő szerelem. Szerintem gőze nincs arról, mit vállal, az anyjának viszont igen, nem csodálom, ha kiakadt. Nekem is van 18 éves éves fiam, még le se érettségizett, egyetemre akar majd menni, esze is van hozzá - helyből infarktust kapnék, ha bejelentené, hogy apa lesz.
Ettől függetlenül, mivel mindketten nagykorúak vagytok, a döntés a tiétek, elsősorban a tiéd, kérdező. Ha a srác volt olyan hülye, hogy gumi nélkül kefélt veled, viselnie kell a következményeket. Remélem, keresel annyit, hogy egyedül, minimális gyerektartással is fel tudd nevelni, ha szétmegy a kapcsolat, 18 éves, végzettség nélküli apától ugyanis nem sokra számíthatsz.
Mégis milyen segítséget vársz? Tök őszintén kérdezem. Gyerekek vagytok fejben, akik összecsinálják magukat aputól és anyutól. Egyébként ez így van jól, egy 18-20 éves jogilag hiába nagykorú, fejben még érik pár éven keresztül.
Itt a GyIK-en pedig kizárólag gyógyszer mellett lehet teherbeesni... :D
Én elolvastam a kérdét, a kommeneteken is végigfutottam, lehet, h elkerülte a figyelmemet, de az a gyerek apja mit szól a dologhoz? Ő szeretne vagy nem? Erről nem írtál semmit.
Az, h anyós pattog teljesen érthető, mert ha megtartod így vagy úgy de egy életre magadhoz kötöd a fiát. Anya vagyok, szóval valamilyen szinten értem a félelmét. Az kell mérlegelni, h adott esetben tudnál-e egyedül is boldogulni? hol, hogy éltek? szülőkkel, albérletbe külön, sajátba? Mit dolgozol, be vagy jelentve, mennyi a bruttód, kanál rendesen Gyedet? vagy csak Gyes lenne? Nem az a lényeg, h anyós, após, anyád, apád mit mond meg mivel fenyeget. Hanem a párommal beszélném át elsősorban a lehetőségeket, aztán mérlegelném, h igen benne van a pakliban, h fiatal és elhagy, akkor fel tudnék-e egyedül is nevelni egy gyereket. Inkább ezeket vedd számításba.
Jogilag felnőtt vagy, a srác is az. Te döntöd el, hogy megtartod-e vagy sem. Senki nem kényszeríthet abortuszra, akkor sem, ha az egész család összefog ellened, mert nem ráncigálhatnak el. Maximum nem támogatnak anyagilag, így egyedül (vagy társsal) kell felnevelned saját erőből.
Az, hogy édesanyád kiáll melletted, az jó jel. Reméljük így is marad, mert most még nagy az öröm nála, de amikor jönnek a gondok, akkor remélem, hogy lesz olyan karakán, hogy akkor is szembeszáll mindenkivel, akár az apáddal is, ha az a gyerek születéséig sem enyhülne meg. De te ismered. Nagyrészt meg szoktak enyhülni, mégiscsak unoka.
Az még nagyobb kérdés, hogy a 18 éves fiúdra számíthatsz-e. De ebből is két lehetőség van:
1. Nem akarja, elhagy, nem is látogatja majd a gyereket, talán a nevére sem veszi, és maximum a bíróságon fognak megítélni valami csekély gyerektartást. De azt is neked kell intézned.
2. Örül neki, szeretné ő is a gyereket, de hamar rájön, hogy fiatal hozzá, még bulizni szeretne, és amit összedolgozik (esetleg továbbtanulás mellett), azt sem magára költi, hanem a babára és ebből nagyon hamar elege lesz.
Anyós témához meg annyit, hogy zaklatás miatt feljelentheted. Ha megfenyegetett, hogy pl. kivereti belőled a gyereket stb. (mert van ilyen is), akkor pláne rendőrség, és ha lehet, bizonyítékokat is szerezni a zaklatásáról (hangfelvétel, fültanúk stb.), hogy komolyabban vegyenek.
Mindenesetre nem lesz könnyű menet, mert nem megszülni nehéz, hanem ellátni és felnevelni úgy, hogy ne bánd meg a ráfordított időt és energiát, és hogy ne rajta verd majd le 5-10 év múlva, hogy nem tudtad kiélni, kibulizni magad.
fel is jelentett.
jaja, és mégis mivel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!