Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A 15 éves lányom kérheti,...

Tímea1225 kérdése:

A 15 éves lányom kérheti, hogy harmadik személynél legyen elhelyezve? (jelen esetben a barátnőjénél).

Figyelt kérdés
Van egy 15 éves lányom aki az utóbbi időben nagyon megváltozott. Egy héten belül háromszor szökött meg itthonról. Legutóbb karácsony előtt egy száll pólóban és melegítőfelsőben, kabát nélkül. Össze-vissza hazudozik, de tudom, hogy van egy barátnője akinél meghúzza magát (mert, hogy az ő anyja megértőbb, csak azt nem tudom miben...). Iskolakezdéskor fel akarom venni a kapcsolatot egy pszichológussal, aki bevonja a gyámügyet is (gondolom én!?).Az lenne a kérdésem, hogy a lányom kérheti, hogy harmadik személynél legyen elhelyezve? (Jelzem, rendes körülmények közt élünk, nem veszekszünk a férjemmel, nem iszunk, nem dohányzunk, most vágtunk bele egy lakásvásárlasi projektbe). Azt még tudni kell, hogy elváltam, új férjem van (de ez már 5 éve), az apja Szabolcsban él és évente 1x találkoznak (nem az én hibámból, nem tiltom tőle). Az apjához nem akar menni, a keresztanyához sem, itthon sem tud megmaradni, ebben az esetben Ő kérheti, hogy a barátnőjénél legyen elhelyezve? Csak komoly válaszokat kérek, nincs szükségem gúnyolódásra. Köszönöm szépen!
2017. dec. 27. 17:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
79%

Mi az hogy ott legyen elhelyezve? A barátnője szülei örökbe fogadnák? Vagy hogy? Erről ők is tudnak?

Szerintem nagyon gyorsan ülj le a lányoddal és beszélj vele mi nem jó, biztos neked is változtatnod kell majd.

2017. dec. 27. 18:07
 12/18 anonim ***** válasza:
62%
16 évesen kerelmezheti a szülői ház elhagyását. Ennek komoly feltételei vannak, az alap a megfelelő indok, és a barátnő anyja megertobb nem indok. Az eljárás több hónapos, pszichológusi, pedagógusi szakvelemeny, kornyezettanulmany a része.
2017. dec. 27. 18:52
 13/18 anonim ***** válasza:
62%
Én akkor szöktem ki mikor az apám molesztált. Nem azt mondom ,hogy ez van nálatok is ,de mögé kellene nézni moert lett ilyen .
2017. dec. 27. 19:12
 14/18 anonim ***** válasza:
5%

Szerintem ez egy elég gyerekes viselkedés a részéről! Azt szokták mondani, hogy aki menni akar arra add rá a kabátot! (Vagy valami ilyesmi😃, bocsika)

Szóval tényleg engedd had menjen! Nekem is vokt olyan régebben, hogy jóval késöbb értem haza mint kellett volna.. És ki is lettem zárva a házból! Ha menni akar menjen! Hidd el ott sem fogják sokáig megtűrni ha ilyen! De utána ha haza megy fogd szorosra a gyeplőt! Legyél következetes! Egyszer megtette többször nem! Vagy különben elköltözhet és mehet dolgozni! Akkor majd rájön milyen nagy lány! 😃 Ha jól tudom úgyis csak 16 éves koráig vagy köteles eltartani!

2017. dec. 27. 20:17
 15/18 anonim ***** válasza:
5%
Tudtommal ha hivatalosan elhagyja a szülői házat, onnantól megszűnik a szülő tartási kötelezettsége nem?
2017. dec. 27. 20:28
 16/18 anonim ***** válasza:
43%
15 éves gyereket nem szokás csak úgy cserben hagyni.Pláne a saját gyermekünket. A lányod láthatóan lázad valami vagy valaki ellen. Sok mindenen ment keresztül, biztos nehéz neki, hogy az apukája alig van vele. Bizonyára úgy érzi minden hol hanyagolva van, és ezért oda menekül ahol ez nincs így. Egy barátnőhöz aki figyel rá. Lehetsz te minta polgár tökéletes feleség, jó munka erő. De a helyedben a kamasz lányomra fordítanék több figyelmet. Mert ki tudja mi áll a viselkedése háttérben.
2017. dec. 27. 23:01
 17/18 anonim ***** válasza:
55%
Az biztos hogy hazudik? Talán meg kellene győződni erről. Elvégre nem szokás csak úgy kabát nélkül elszökni ha nincs rá jó okunk.
2017. dec. 27. 23:04
 18/18 anonim ***** válasza:
73%

15!

Nem jól tudod. A szulonek ugyanúgy el kell tartania a kiskorú gyereket akkori, ha az nem vele él.

2017. dec. 28. 05:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!