Ti megmondjátok neki ha nagyobb lesz, hogy nem létezik a Télapó, húsvéti nyuszi?
Az a baj az egész terv meg fog dölni ahogy bekerül a közösségbe..
Hiszen ott maga az ovonéni fogja ezeket mondogatni.
Szerintem a gyerekeknek kell a varázslat.nem olyan rossz dolog ez.
Miért vennéd el ezt az álomvilágot a gyerektől?
Bölcsiben oviban te leszel az akit kiutálnak mert a gyerek azt mondja nincs télapó,nyuszi,jézuska.
Akkor gondolom, mesélni se fogsz neki, azok a sztorik s valósak. ..
Amúgy, rá fog jönni magától, de kell a mese, a varázslat a gyereknek.
Annakidejen nekem hatalmas csalodas volt, hogy anyam hazudott. Es barmit mondott utana, sosem tudtam benne megbizni, mert, ha hazudott ebben, akkor hazudhat barmiben.
Fiamek a most harom- es ot eves lanyaiknak azt mondjak, hogy a telapo/Jezuska/nyuszi ajandek stb mind egy fajta nepszokas, egy mese, de a vilagon minden gyerek varja az ajandekot ezektol, es azt jatsszak el, hogy a Telapo/Jezuska/nyuszi hozza az ajandekot. A Karacsonyrol kulon elmondjak - a 3 es 5 eves szintjen - a vallasi hatteret is.
Én nem értem a mai anyákat, hogy miért akarják elvenni a gyerektől a csodát. Ennyi erővel ne nézzen mesét, ne nézzen Frozent se (mert ez még mindig divat), mert az sem igaz.
Egy pár varázslat ennyire megnehezíti a szülői létet? Bakker, akkor anyámék nagyon elb'sztak valamit, mert mi hittünk a Télapóban, Jézuskában, Húsvéti nyusziban és rohadtul jó visszaemlékezni ezekre az időkre. Na, majd megyek és a szemükre hányom, hogy miért hazudtak és hogy mertek nekünk, gyerekeknek örömet okozni.
Igazából semmivel nem különbség nincs a télapó és egyéb mesék között... Jah, de, az hogy Szent Miklós (magyarul a Télapó) valóban létezett.
Az pedig teljesen rendben van, hogy karácsonykor azt mondjátok, hogy Jézus születését ünnepelitek. Elvileg ez is lenne a cél, régen ezt is ünnepelték, de azóta elanyagiasodott a dolog, és karácsonykor már mindenről szó van, csak Jézus születéséről nem.
Kérdezö javaslom nézd meg pollar expreszt bár mese de talán megérted hogy miért fontos ez hogy higyenek gyerekek az ilyenekben,amugy ez nem hazugság.
És néha olyan jó lenne felnőtt fejel is hini ilyenekben .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!