Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Hogy tudtok államvizs...

Anyukák! Hogy tudtok államvizsgára készülni pici baba mellett?

Figyelt kérdés

3 hét múlva államvizsgázok, van egy 5 hós kislányom. Nem tudom hogy osszam be az időmet, hogy jusson időm tanulni. Ti hogy csináltátok?

Az a baj, hogy ha pl a férjem itthon van és ő vigyáz a babára, akkor is hallom h pl sír a másik szobában, vagy nevet, vagy bármit csinál ott akarok lenni vele. Anyukámék el tudják vinni egy egy napra, de csak hétvégén, az megy ugye kevés a tanulásra sajnos.

2010. jún. 1. 21:34
 1/7 anonim ***** válasza:

te menj el..elég az is, ha beülsz valahová,vagy kiülsz a parkba, csak ne otthon:S

nem gondolod,hogy jobb lett volna egy félévet halasztani?szerintem így nagyon nehéz:(

2010. jún. 1. 21:41
 2/7 anonim ***** válasza:

Én 2 hónapos babával államvizsgáztam, és mivel 3 óránként szopizot így engedtek elsőnek tételt húznom, hogy odaérjek. A felkészülés nem volt egyszerű, mert a férjem napközben alig volt itthon. Általában az éjszakai etetés után nem feküdtem le, akkor tanultam, illetve ebben az időben még elég sokat aludt, így próbáltam akkor olvasgatni...

Próbálj minden felhasználható segítséget és időt kihasználni. És ne hallgass azokra, akik azt mondják, pici gyerekes anyukákkal kivételeznének vizsgákon. Én ilyet nem tapasztaltam.

Sok sikert!!

2010. jún. 1. 21:46
 3/7 anonim ***** válasza:
nem is kivételeznek sajnos...nagyon rossz...csoporttársam képzeld..államvizsgáról ment szülni:S nagyon durva
2010. jún. 1. 21:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Én úgy tanultam, hogy reggel megetettem a gyereket, és utána beültem egy közeli kávézóba. Ott voltam addig, amíg nem kellett hazamenni enni, majd visszamentem tanulni 4-ig, 5-ig. Előre megbeszéltem a felszolgáló csajjal, hogy egy nagy üveg ásványvizet megveszek reggel, abból hozzon nekem. Ha nincs jó fej kávézós, akkor marad a könyvtár. Amikor először próbáltam otthon tanulni, akkor megbuktam, ezért alakítottam így ki. Viszont elképesztő gyorsan haladtam, öt nap alatt átnéztem mindent, és sikerült:)

Hajrá, és drukkolok!

2010. jún. 1. 22:00
 5/7 anonim ***** válasza:

Sima egyetemi vizsgákra is csak akkor tudok hatékonyan tanulni amikor alszik az ifiúr - azaz délutáni alváskor és este, vagy ha elviszem anyuhoz, ami szintén nem lehet minden nap. Ill. amikor már nagyon a körmömre ég a tananyag, akkor ki tudom kapcsolni a gyerkőc műsorozását egy-egy órára, végszükség esetén. Sajnos úgy már nem megy mint régen, hogy reggeltől estig csak tanul az ember.

Egyszer megcsináltam hogy bébiszittert vettem fel napi 6 órára aki itthon volt velünk. Ez nagyon klassz volt, tudtam hogy jó kezekben van a kicsi, felveszi ha sír, nézi a pelust, megeteti, vitte sétálni, így elég jól tudtam az anyagra koncentrálni. Viszont ez méregdrága sajnos.

Még annyit javasolnék hogy a háztartást csökkentsd a szükséges minimumra, mert rengeteg időt és energiát vesz el. Ha megteheted anyagilag akkor kajarendelés, esetleg takarítónő, amúgy rendetlenségre, koszra tojni magasról (tudom milyen nehéz!), és apának is muszáj az átlagosnál jobban besegítenie (én azzal szoktam biztatni szegényt, hogy csak néhány napról van szó, muszáj kibírni, ill. megígérem neki hogy egy v@lag pénzt fogok keresni ha ismét elhelyezkedek ;P ).

Ja és szerintem ne halassz, próbálj meg most túllenni rajta, mert amikor nagyobb a gyerkőc sokkal aktívabb és még sokkal jobban lefáraszt mint most, ezt tapasztalatból írom.

Nagy kalappal kívánok!

Egy másfél éves ördögfióka "tudós" anyukája

2010. jún. 2. 00:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Én valamilyen szinten peches vagyok. Az első csöppöt ki sem hevertem, újra babát várok. Még másfél évem van államviszgáig, januárban szülök(kis korkülönbséget szerettünk volna, de azt nem gondoltuk, hogy szoptatás mellet elsőre összejön a tesó)

Szóval amit lehet szeptemberben tárgyakat megcsinálok, imátkozok, hogy ne vizsgán kezdjek szülni. A tavaszi féléven még nagyon agyalok, be merjem vállalni, átjelentkezve távoktatásra, vagy maradjak nappalin tovább és egy passzív félévet megint kiveszek, vagy olyan tárgyak, amikre nem kell bejárni, és viszgázok normálisan...

Az előző évről maradt 3viszgám, épp szültem, így szeptemberben vizsgakurzuson csinálom meg, arra most a nyáron készülök fel(állítólag nagyon könnyűek), de még nem tudom hogyan. Valószínű lepasszolom a törpét a nagyszülőknek, pár utcára laknak tőlünk, és ha kellek csak átsétálok hozzájuk.

Kettővel bele sem merek gondolni, hogy mi lesz. Nem egyszerű, de menni fog.

Sok sok sikert a vizsgákhoz.

2010. jún. 2. 08:37
 7/7 A kérdező kommentje:

tavaly júniusban kellett volna államvizsgáznom, csak 2 tárggyal elcsúsztam, nem tudtam már felvenni. Aztán a következő vizsga decemberben lett volna, de nem mertem bevállalni, mert decemberben szültem. Így marad a június végi államvizsga, már nem akarom halaszgatni.

Nekem az is a baj sajnos hogy a csöppöm nagyon keveset alszik, így ez is megnehezíti a tanulást. Ideges is vagyok miatta, és ezt sajnos ő is észreveszi. A park tényleg jó ötlet, de nagyon rossz idő van most. Meg az is a bajom (hogy valakinek ennyi baja legyen :-) ) hogy bárhol vagyok egész nap a kislányom jár az eszembe, így tanulás helyett is rá gondolok

Köszönöm a válaszokat.

2010. jún. 2. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!