Milyen szokott lenni a napotok kisbabátokkal?
5 hetes korában egyetlen 1 fix rutinunk volt, az a 7 órás fürdés és utána "vacsora". Persze utána is evett még éjfél fele, de ez az esti fürdés vacsora, utána alvás - az fix volt.
Napközben arra építettem, hogy amennyit ébren akar lenni, legyen. Akkor aludjon amikor elfárad. Ilyenkor már nem altattam. Körülbelül 3 hónapos koráig napközben hagytam, hogy velem a nappaliban aludjon el, ha épp a játszószőnyegén akkor ott. Így nem tettem magunkat fix napirendbe. Ha megint csinálnám, így csinálnám.
Ja azért nem altattam, mert mindig kínlódtunk, mert nem akart elaludni, mire rájöttem, hogy nem akar..
Igazából ebben az időben az esti rutin volt a célom és az, hogy az alvásai alatt legyen főzve, takarítva, mosva. Illetve, hogy egy bizonyos evés után sétálni menjünk. Ha most lenne 5 hetes, akkor biztosan délelőtt vagy kora délután sétálnék inkább vele, amikor világos van még. Lényegében sétálni bármikor tudsz vele, ha frissen evett és át lett pelenkázva. Ahhoz nem kell napirend. Utána úgy is alszik vagy nézelődik. Ezzel már tudsz egy fix pontot teremteni a napba.
Az hogy mikor eszik, az meg elég rugalmas. Ha szoptatsz, akkor bárhol tudod etetni. Ha tápszeres, akkor termoszban 2-3 órán át biztosan melegen marad a víz ha elmentek otthonról (ha jó a termosz és nagyon forróra melegíted a vizet).
Nekünk is a fürdés a fix. (18.00) napirend annyiban van, hogy uazt csináljuk minden nap.
Reggel keles-eves utan még nekem visszaalszik, en furdok, reggelizek (6-9ig kb.+/-1 o). Kov kaja 9-10fele van, utána mar nem alszik/altatom vissza azonnal hanem játszunk is. Ha játszik magában, kiporszivozok. Onnantól nekem kb.3orankent kel enni. A deles eves utan seta, akkor esetleg bolt vagy ha el kell valamit intézni es a babakocsival el leeht, akkor megyünk. 14 fele hazaérünk. Ha kel, eszünk, de amig magatol nem kel a kocsi mozesben marad.. Utána játszunk es ha ujra almos en is alszom vele egy fel orat. Hazajön a férjem kozben. (ő munka utan bevasarol)
Ekkor szoktam gyorsan főzni, ők addig elvannak.
Heti 3* lemegyek délután edzeni is 1-1 orat vagy ha valami elintézni valóm akad (posta, bolt, kozmetikus stb, akkor azt délután csinálom), de csak olyan messze megyek, hogy hazaérjek 20p alatt ha kellek (általában nem kellek, mert apázik)
Aztán a fürdetés jon, eves altatás. Eszünk, en fürdök, férjem elmosogat majd o is furdik. Általában itt van egy kis időnk a kapcsolatunkra majd a kisfiunk ujra felkel, utoljara este megetetem es alszik igy 2ig, mint most vagyunk. (ez az elso kelese az esti utan)
:) 10hetes.
2#vagyok. En sem dugom a kisagyba nappal. Alszik a játszón, kanapen, adamoban, általában bhol alszik nappal csak az ágyában nem. Éjjel viszont kizárólag az ágyban. A fürdés utan mar nincs játszószőnyeg. Hinta is csak akkor ha nagyon nyűgös, de az utolsó etetés utan mar az sem. Valószínű az az egyik titok, hogy hagyni kell, hogy a baba akkor aludjon amikor es ahol akar. (de lehet másnak mas válik be) en nem erőszakoltam be a kisagyba nappal eddig, mert orultem ha komolyabb erőfeszítések nelkul elalszik es tudok en is haladni a háztartásbeli dolgokkal.
A masik dolog higy ha ébren van es jatszana akkor igenis oda kell melle ulni es le kell foglalni, csúnya szoval farasztani.
En azt veszem eszre, hogy ha nincs eroltetes semmin, akkor szépen kialakul minden ahogy "normalis"
A hetvegek masok, akkor "döglés" van, közös vásárlás, nagymamazas. Sajnos ezek meg azt veszem eszre nekunk jok csak, a baba elfárad igy igyekszünk mindent meg ovatosabban probalgatni.
Köszike a válaszokat Mindenkinek!
Nalunk is ez a rendszer eddig, hogy nappal barhol ejjel csak az ágyaban alszik. Viszont nekem nem igazan van el sem a pihiszékben, sem a jatszoszonyegen. Nagyon ritkan esetleg max 15-20percet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!