Adnátok úgy egy nevet, hogy a hangzása tetszik, de a jelentése nem szép?
úlius 12. Dalma névnap.
(magyar) Jelentése:
Vörösmarty Mihály által a
“dal” szóból képzett név.
Igen,ez is egy jelentése,de a "testes" is az...
Én Alexandra vagyok, a jelentése "védelmező férfi". Más verzió szerint szimplán "embereket védelmező".
Mivel az első csak az Alexander eredetre utal, nekem meg nem az a nevem, így már 10 évesen is meg tudtam ezzel barátkozni (latinórán került elő a dolog, suliban). Kábé egyszer kikacagta mindenki, mikor a tanár ezt hangosan felolvasta, aztán mindenki elfelejtette.
Én meg továbbra is szeretem a nevem, különleges, királynői. :)
Én nem ejtenék ki nevet ilyen miatt.
Nálunk a Lilla a listás, az meg többek között ólomszínűt jelent. Nevettünk egyet rajta és kész. :)
Vagy szimplán nem magyar. Mint mondtam, minden normális népnél számít a név jelentése. Sok néppel hozott már össze a sors, illetve eleve külföldön élek. Nem egynek az az első kérdése mit jelent a nevem. Dehát logikus is, hogy az ember jelentés alapján is választ, nemcsak a hangzás alapján. Az ősmagyarok is ilyenek voltak.
Szerinted kit érdekel, hogy mit jelent a neve XY nyelven?
Te hány ismerősöd nevét nézted így meg? Fogadjunk, egyet se.
Az, hogy hasonlítani fog rá: babona. Szerinted ha Rufina lesz a neve, akkor vörös haja lesz? :)
Az én családnevem is azt jelenti, hogy tömzsi. (A szó egyik szinonimája.) 47 kiló vagyok. ;)
Köszönöm a válaszokat,maradunk a Dalmánál! :)
#15:
Egyébként az én nevem Lilla :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!