Anyaként szakmai karrier vagy rugalmas munkaidő, melyiket válasszam?
Csak akkor választanám a céget, ha lenne apuka, aki részben, vagy egészben megoldja a gyerekeket.
Te azt írod, csak te tudod megoldani. Így az egyesület a reális munkahely.
Elhiszem, hogy karriert szeretnél, de "egyedül" 2 gyerekkel nem lehet.
Ez a valóság.
Én biztosan a rugalmasabb munkát választanám, sajnos nagyon ritka az ilyen, pedig nagy kincs egy ilyen állás.
Nyilván sok minden függ az anyagiaktól is, ha a kevesebb fizetést nyújtó állás mellett sem lennének problémáitok, akkor számomra tiszta sor lenne a döntés, főleg, hogy ahogy írod, a gyerekek transzportja is a te feladatod.
Én kötetlen munkaidőben dolgozom. Csak egy gyerekem van, de ne tudd meg, mekkora kincs ez! Jelenleg azt látom leginkább, hogy a 2,5 évesemnek nem kell bölcsibe járnia, így nem gond, hogy mi a francot csináljak, hogy már megint beteg, kirúgnak, ha megint benyögöm, hogy táppénz, mikorra érek oda érte stb. Jövő szeptembertől megy oviba, szintén nem lesz gond az esetleges betegség, simán nyugodtan be tudom vinni reggel, délután is korán tudok érte menni. Nincs stressz, hogy odaérjek érte időben, viszonylag sokat tudunk együtt lenni, nem munkaidő után kell még nekiállni vacsit főzni, meg rendet rakni, miközben a gyerek meg rajtam próbálna szegény csüngeni, mert ugye egész nap hiányoztam neki.
Szóval én a helyedben semmiképpen sem szalasztanám el ezt a lehetőséget. Ha amúgy élhető a fizetés itt is, akkor nekem egyértelmű lenne a választás. Értem, hogy karrier, de egy rakás stresszt veszel a nyakadba, semmire nem jut normálisan időd, rohansz magad után... gondolom olvastál már ilyen témájú kérdéseket itt. Persze a többség sajnos nem tud mit csinálni, ez van, de ha neked van lehetőséged nyugodtabban, stresszmentesebben élni, akkor élj vele!
Lehet átsiklottam felette, pénzügyileg mennyire vagytok rászorulva? Ha nagyon centizni kell, akkor inkább dolgoznék a cégnél, de meglegyen a pénz, amiből lehet akár fizetett segítséget is igénybe venni, de akkor lehet karácsony, nyaralás...
Ha nincs akkora szükség a pénzre, egyértelműen az egyesületit választanám. Imádnám, ha lenne ilyen lehetőség, most is elvállalnám, egy 14 hós mellett.
Én is visszamentem a régi helyemre,1 évig bírtam,pedig nagyon szerettem.
Aztán be kellett látnom,hogy tönkre vágom magam,meg a párkapcsolatunkat is,meg a gyerekekhez se volt elég türelmem.
Azóta vállalkozgatok,több-kevesebb sikerrel.
Bántja az önérzetem,hogy csak csinálom,de soká fog megtérülni.
Szeretem ezt csinálni,de hiányzik a kihívás a "de elégedett vagyok" érzés.
A rugalmasabb munkát választanám én is a helyedben,de fájna a szívem a másikért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!