1,5 szobás lakásban 2 gyerekkel?
Jelenleg egy 50nm-es, 1,5 szobás lakásban élünk, hamarosan bővül a család. Lenne lehetőségünk akár a következő hónapban költözni egy picit nagyobb lakásba, de stratégiai okokból inkább várnánk még kicsit, és utána költöznénk egy olyan ingatlanba, ami igazán passzol az igényeinkhez.
Na de addig milyen lesg vajon? Akik négyen éltek másfél szobás lakásban, mennyire kényelmetlen vagy szűkös? Melyik szoba milyen funkciót lát el?
Mi a masodik gyerkoc elott koltoztunk nagyobb lakasba, de ha maradtunk volna, a pici a nagyobb szoba koltozott volna hozzank.
A kisebb szoba a nagyobb gyereke, a nagyobb pedig nappali es halo egyben (kihuzhato agykanapeval), a pici pedig ott kapott volna kisagyat.
A nagyobbnak kell a ter, es hogy a kisebb ne keltse fel ha sir, ezert szamunkra evidens lett volna, hogy a baba a mi szobankva jon.
Jelenleg még kétszobásban vagyunk 4-en. 10 éves fiú, 8 hós kislány, párom és én. Illetve a macska. Miénk a kisebb szoba. A macska nem bejáratos a gyerekszobába.
A kicsi születése óta nappal a gyerekszobában játszanak, a nagy a konyhában vagy a másik szobában tanul. Éjjel én alszom a kicsivel a gyerekszobában. Párom a naggyal a másikban. A macska miatt nem is lehetne a mi szobákban a kicsi... mert tuti ráfeküdne :-D
De kell a két külön szoba a gyerekeknek. Hely sincs sok a cuccoknak. Szóval kicsi.
Igy szeretnénk költözni.
Van egy ismerosom amig epitkeztek laktak ilyen panelban, 2 nagyobb veluk aludt az erkezo pici kapta a felszobat, igy o mindig kulon aludt.
Nehez volt utaltak otthon lenni, alig vartak,hogy elkeszuljon a haz.
De mivel ez volt anyagilag a legjobb kivartak...
Egy ideig mi is 1,5 szobásban laktunk 4en,csak az 35nm volt...
Mikor a kisteso szuletett egy szobában voltunk 4en,a kis szoba volt az étkező.Aztan a két gyerek átkerült a kis szobába.
Kb 2 és 4 evesek voltak mikor elkoltoztunk.Utolag csodálkoztam ra mindig a nagyobb lakásban,hogy hogyan is fértünk el a piciben.De mikor még ott laktunk megoldottuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!