Terhesen ha nincs mhely és munkanélküli sem jár, jár államilag táppénz?
Figyelt kérdés
2010. máj. 31. 17:45
2/12 anonim válasza:
Érdekes kérdés!Sajnos az állan sz@atik rán hogy ki terhes és ki nem!Nekem a táppénz alatt megszünt a munkaviszonyom így megszünt a táppénzem is!!!!!7 hónapos terhesen lettem "álláskereső"!!!
3/12 anonim válasza:
segély talán, ha az egy főre jutó jövedelem megengedi
szülés után gyes és cs.p.
de nem értem miért kell így gyereket vállalni....
6/12 anonim válasza:
Előzőnek: én úgy tudom, terheseket nem lehet kirúgni az első 3 hónap után. (Ha megszűnik a cég, az szívás.)
Kérdezőnek: ha van biztosítási jogviszonyod (fizeted a TB-t), akkor jár. Ha nem fizeted, akkor nem jár.
7/12 anonim válasza:
17.53 vagyok!Igen megszünt a cég!!!Most járok a munkanélkülibe!!!Mindenki engem néz a hatalmas pocakommal!!!
8/12 anonim válasza:
17:57végkielégítést és a felmondási időre járó pénzt megkaptad?
jogutóddal vagy jogutód nélkül szűntek meg?
9/12 anonim válasza:
Magánvállalkozás volt!És csak 2.5 hónapot voltam náluk!Előtte 5 évig egy nagy cégnél,de az is megszünt!Átmentem ide és (6 év után végre,valami csoda folytán)teherbe estem!5 hónapig táppénzen voltam ,majd szóltak hogy bocsi de inkább megszüntetik a céget,mert így sokat kell utánam fizetni,ugyanis a új törvény szerint a táppénz egyharamadát a munkáltatónak kell fizetni!Nem csak az első 15 napot!Megértem őket is,meg amúgy sem ment a vállalkozás:(((De az állam kitalálhatna valamit ilyen esetekre is!Hogy ne kelljen már közel 7 hónaposan munkanélkülire menni,hogy megkaphassam azt a pénzt ami a ledogozott 8-9 év után jár!És ne csak az a nyamvadt 25 ezer forint gyes járjon...
10/12 anonim válasza:
jogutódja nem volt annak a magánvállalkozásnak? ha igen, akkor irány a munkaügyi bíróság ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!