Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elég biztonságos az óvszer?

Elég biztonságos az óvszer?

Figyelt kérdés
16-17 évesek vagyunk, korábban is voltunk már együtt, de muszáj biztosra mennünk, mert senki nem szeretne ebben a korban szülővé válni. Korábban pharmatexet használtunk a gumi mellé de rettenetesen csípett, muszáj voltam abbahagyni. Most áttértünk az óvszer+megszakításra. Gyógyszert nem szedhetek, mivel már szedek egy betegség miatt másféle gyógyszert, ami mellett nem hatna (olyan jól). Mit gondoltok, mennyire biztonságos? Durex, Masculan amit venni szoktunk. Nem vagyok igazából olyan parás, csak ezen az oldalon annyi mindent olvasni... Hogy gyógyszer meg gumi mellett terhesek egyesek... Ezért gondolkodtam el kicsit.
2017. okt. 28. 21:10
 1/4 anonim ***** válasza:
73%

Helyes használattal abszolút biztonságos. 20 év alatt egy se szakadt nálunk.

Helytelen használattal viszont...

[link]

2017. okt. 28. 21:35
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

Terhesség ellen hatékony, ha megfelelően használjátok.

Viszont HPV ellen nem véd! Méhnyakrák (torokrák, végbélrák) kialakulásában fontos szerepe van a vírusnak. Erre feltétlenül szűress legalább évente a nőgyógyásznál!

2017. okt. 28. 21:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Bár nem a kérdésedre válaszolok, csak megjegyzem: vannak az országban sürgősségi fogamzásgátlási ambulanciák, épp azért, hogy az esetleges "balesetek" után segítsenek. Általában 72 órán belül tudnak segíteni, de minél hamarabb megy az ember lánya, annál jobb. És persze érdemes előtte odatelefonálni. Egy pár cím: [link]
2017. okt. 28. 21:57
 4/4 anonim ***** válasza:

Nagyon sokáig használtam óvszert (összességében kb. 10 évig rendszeres nemi élet mellett), soha egyetlen egy darab sem szakadt ki. Volt köztük Durex, Lifestyles, Masculan is. Ha pedig mégis kiszakad, még mindig el tudsz menni esemény utáni tablettáért (ne vezessen félre, hogy sima fogamzásgátlót nem szedhetsz, mert attól valószínűleg esemény utánit használhatsz).

Egyébként örülök, hogy végre olvasok az oldalon ilyen felelősségteljes tinikról szóló kérdést is.

2017. okt. 28. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!