Kisfia 13 hónaposan miért eszik éjjel?
Tudom, hogy ez már veszett fejsze nyele, de ott rontottad el, hogy a majdnem egy évest elkezdted táppal tömni nyáron. Akkor kellett volna csak vízzel kínálni, hiszen valószínűleg csak szomjas volt.
Én jó alaposan megvacsiztatnám, hogy a lelkem nyugodt legyen, hogy nem fog este 8-tól éjfélig éhenhalni, és bevetném a gyerekorvos felvizezős tippjét. Vagy rögtön csak vizet adnék neki.
Nálunk is volt, hogy egy idő után újra ébredt. Mikor megevett 200-at, akkor adtam neki, mert valami miatt megéhezett. Aztán mikor elkezdett lecsökkenni, 40-50ml-t evett, az már csak megszokás volt. Nem tápszert adtam, csak vizet. Ha szomjas volt ivott, de kb egy hét után újra aludt. A vízért nem volt érdemea felkelnie. Nem hígítgattam, nem sírt a tápszer után.
Szóval ha szerintem, ha 200-at eszik, akkor éhes, had egyen. Ha csak pár ml fogy akkor csak megszokás vagy szomjas.
Azért eszik éjjel, mert megeteted. Ez nem bűn, ha fizikailag bírod, csináld nyugodtan.
Ha viszont szeretnéd leépíteni, lefekvéskor mondd meg a kis drágának, hogy éjjel nem eszünk, ha felébred, csak vizet fog kapni. Aztán ha felsír, ülj mellé, kínáld meg egy kis vízzel, add a kezébe az alvóállatát vagy rongyocskáját, (ha még nincs, itt az idő, hogy válasszatok egyet, )és üldögélj mellette nagyon unalmasan, hogy ne legyen magányos, míg újra elalszik. Ne énekelj, ne mesélj, ne ringasd, akár ott is hagyhatod, legfeljebb vissza-vissza mész, ha tovább sír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!