Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van olyan, aki annak tudatában...

Van olyan, aki annak tudatában vállalt 2-3 gyereket, hogy tudja, nincs, nem is lesz nagymamai segítség?

Figyelt kérdés
2017. okt. 22. 23:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
34%
Igen,én nem a nagyszülőknek szültem gyereket. Már az első terhességemkor átbeszéltük mit hogyan fogunk megoldani. Vagyis van nagyszülő, de nem terhelem a gyerekekkel, mikor szeretne átjön, játszanak, de én sosem kérem meg.
2017. okt. 23. 10:32
 12/18 A kérdező kommentje:

Én sem nagyszülőnek szülnék, nem azért kellene nagyszülő,hogy letegyem hozzá, amíg én a szeretőmmel Kubában nyaralok, de egy gyerekkel rendkívüli helyzetek adódhatnak, pl én is anno emlékszem nagyon beteges gyerek voltam(pedig vidéken nőttem fel, házi kertben termett zöldségeket éve), mégis sokat voltam beteg

De én még az átkosban voltam gyerek,ahol sokat lehetett lógni melóhelyekről.

2017. okt. 23. 11:43
 13/18 anonim ***** válasza:
42%
Köszönöm a lepontozást...tudod kérdező, van olyan hogy bébiszitter, pont ilyen helyzetekre. Nekünk van kettő, valamelyikük mindig tud jönni ha úgy adódik. Az első három napon mikor rosszul van én vagyok vele, utána a szitter. Szünetekben szintúgy.
2017. okt. 23. 11:59
 14/18 anonim ***** válasza:

Miért ne lenne ilyen?

Hisz a nagymama csak egy opció a sok közül...

Nálunk van egy nagymama és egy nagypapa, de nem lehet rájuk számítani semmiben. Apósom még aktívan dolgozik, saját vállalkozást visz, így még a szülinapokra is késve ér ide, anyám nyugdíjas, de gondoskodni kell az idős édesanyjáról és annak párjáról, illetve ahogy ő mondja, ő már megtette, amit kellett az unokák terén, miért vállaltam ilyen későn, a tesóim gyerekei kifárasztották annyira őt, hogy oda ne vigyük egyiket sem, és ő sem jön.

Hogyan oldjuk meg? Legtöbbször a szomszéddal (hasonló korú gyerekek, egymáséira szívesen vigyázunk, ill. kisegítjük egymást bármikor bármiben), unokahúg, mint bébiszitter, de ez ritkán.

Ja, és sajnos arra sem lehet alapozni, ha szuper nagyszülői segítség van. Egy ismerősöm kis korkülönbséggel 4 gyereket tervezett, (jelenleg kettőnél tartanak), amikor teljesen váratlanul tavasszal meghalt az anyukája. Nem volt beteg, nem volt öreg (54 éves), szívmegállás, egyszerűen borzasztó ez. Most visszamegy dolgozni az anya, a nagyobb gyerek szeptembertől bölcsis, a kicsi novembertől kezdi (1,5 éves), mert nem bír velük, nem tudnak elmenni pihenni tőlük, stb.

2017. okt. 23. 13:10
 15/18 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdem,mert körülöttem úgy alakult, hogy akinek 2-3 gyereke van,annak hathatós nagyisegítség is és azt mondják ezek az anyukák, hogy nagyi nélkül meg is őrülnének és akkor most tűnödöm,hogy nekem,akinek vsz semmi segítségem nem lesz,most akkor mi felelőtlenek vagyunk,ha 2 gyereket válllalunk?
2017. okt. 23. 13:21
 16/18 anonim ***** válasza:
75%

Bocs, hogy belekérdezek, de a nyári szünetek hogyan tudjátok megoldani? Óvodánál még talán az 1 hónap leállás váltott szabadsággal kivitelezhető, de iskoláskorban egész nyáron ki van/lesz a gyerekkel?

Engem is érint sajnos a téma

2017. okt. 23. 14:40
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
3 gyerek, nincs nagymama segítség, apuka külföldön. Így kezdtük az életünket, erre alapoztunk. És így bevállaltuk. Boldogok vagyunk. Ami nekem segítség, hogy nem kényszerülök egyelőre dolgozni, habár én itthonról azért dolgozgatok, de csak kedvemre és nem kényszerből. Tény énidő nincs, de nekem ezzel nincs különösebb problémám. Amikor 3 helyen kell egyszerre lennem, na az szokott gondot okozni, de valahogy mindig ott voltunk mindenhol. A legnagyobb problémát az okozta, amikor az egyik kórházban volt, na az nehéz volt, de megoldódott. Vagy mikor én haldoklom, nincs ki besegítene, de ezen is túltesszük magunkat. Ezt kevesen vállalnák, kevesen bírnák, környezetemben is kapom az ilyesmit, de senki egy rossz szót nem szólhat, hisz eléldegélünk, szépen, ügyes okos gyerekekkel. Ennyi. Nekem ez az élet.
2017. okt. 23. 18:34
 18/18 anonim ***** válasza:

10-es vagyok

16-os a nyári szünettel,habár eddig itthon voltam, a munkahelyünknél szerveztek napközis tábort 6 éves kortól (munkahely elől vitték a gyerekeket és hozták vissza) ez remek program volt július közepéig a sulisnak,most nyáron már a középső is menni fog.

Férjemnek az alap + pótszabadság + gyerekek után évi 39 nap szabadsága van, az éves sportot kiválóan teljesíti mindig,így arra még 2 napot kap. Így évi 41 nap mindig megvan és ha túlóráznia kell amit soha nem fizetnek ki,de elvétve van a dolog akkor abból évi 2-3 napot még össze szed.

Nekem az alap +pót+gyerek 37 nap...talán nekem is sikerül a sportnál a +2 nap :)

Így cakk pakk évi 80 nappal gazdálkodhatunk.

2017. okt. 23. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!