Marcell vagy Máté?
Szerintem se legyen az. Az megint más amikor mondjuk (a ti esetetekben) az apuka is és a fia is Márton, de mondjuk csak a fiút hívják Marcinak. De az, hogy két teljesen más név, de azonos becézés, szerintem nem túl jó ötlet.
A Máté viszont nagyon gyakori. Annyi M etűs név van, ha már ehhez a kezdőbetűhöz ragaszkodtok.
Vicces de nálunk pont ugyanez a helyzet.A párom Márton é a kisfiunkat Marcellnek szerettük volna nevezni.Igazából nálunk nem volt akkora probléma,mert a páromat mindenki Toninak becézi gyerekkora óta,nagyon ritkán Marcizzák,de csak olyanok akik nem nagyom ismerik és nem tudják,hogy amúgy Toni.A kisfiunk a Marcel nevet kapta egy L-lel.Marci,Marcus a beceneve.
A ti esetetekben ha apukát Marcizzák akkor nem adnám a babának a Marcellt(esetleg ha nem Marcinak hívnátok,de a többségnek mondjuk akkor is Marci lenne),hanem inkább a Mátét.Más név nem jöhet szóba?Kövezzetek meg de nekem a Miron és a Mirkó nagyon tetszik.Vagy még a Márk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!