Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bármilyen nevet adhatok a...

Bármilyen nevet adhatok a gyerekemnek?

Figyelt kérdés
A gyerek apja spanyol nyelvterületről származik és egyébként a hideg kiver a magyar nevektől. Biztos, hogy nem fogom Lászlónak vagy Eszternek de még akármilyen magyar divatnévnek sem elnevezni. A kérdés, hogy adhatok-e neki spanyol eredetű nevet? Még nem tudjuk a nemét de ha lány akkor Luz lesz ha pedig fiú akkor Cruz. Ezeket itthon engedélyezik egyáltalán? Mert ha nem akkor nem lesz neve vagy én nem tudom de tuti nem fogom fonetikusan írva sem anyakönyveztetni.

2017. okt. 12. 13:55
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
56%
Utolsó, szerintem a kislányod inkább lenne Lili...
2017. okt. 12. 15:45
 22/48 A kérdező kommentje:

Szerintem szép név a Nia. :)

Nem értem amúgy miért olyan nagy gond ha valaki nem akar beállni a sorba és adni a világnak egy hatmilliomodik Lilit de ahogy látom sokan nagyon kikelnek magukból ha ilyet hallanak.

2017. okt. 12. 16:07
 23/48 anonim ***** válasza:
64%

Nem az a baj hogy valaki azt hiszi hogy a különleges névtől lesz különleges a gyereke, hanem hogy a legtöbb esetben átesnek a ló túloldalára, és már vállalhatatlan vagy vicces nevet adnak a gyereknek.

Mindenki olyat ad amilyet akar de nekem az ilyen Bora, Nia, Zina, Nina nevek valahogy nem nevek, olyanok mintha elharaptak volna egy értelmes szót. Maximum ilyen ölbekutyáknak tudom elképzelni.

2017. okt. 12. 16:19
 24/48 A kérdező kommentje:

Szerintem az általad felsorolt nevek szépek a Nina pl. nagy kedvencem de sajnos az apuka unokahúga is Nina.

Ami szerintem röhejes azok nem ezek hanem pl.: a Kavicska, Vulkán stb. és igen ezek szerepelnek a magyar anyakönyvezett névjegyzékben.

Azzal pedig semmi gond nincs szerintem, hogy kezdenek az emberek a hagyományos neveken túl is nyitni és nem hat gyerek rohan ha az óvónéni azt kiáltja Dávid gyere. Én pl. már a kolumbiai vonatkozás előtt sem akartam átlag magyar nevet adni.

2017. okt. 12. 16:38
 25/48 anonim ***** válasza:
54%
A "Niás" vagyok.Igazad van kérdező,hogy ha valakit nem Klaudiának,vagy Flórának vahy Fanninak hívnak az már nem jó.Nálunk gyakori a vezeték név,tehát egyértelmű volt hogy valami ritka kereszt neve lesz. :))
2017. okt. 12. 17:15
 26/48 anonim ***** válasza:
47%

Engem pedig az ilyen buta nőktől ver ki a hideg. Láthatóan azt sem tudod mi magyar név, de beugatod, hogy neked nem tetszenek.

A László szláv, az Eszter és Dávid pedig héber név. Egyik sem magyar ! Magyarok által is használtak, de ettől még nem lesz magyar.

A másik meg, hogy ezerszer inkább egy László, mint egy Cruz. Főleg, ha Magyarországon is fognak élni. Amúgy vannak olyan magyar és magyarok által használt nevek, amiket egy spanyol is ki tud mondani. Ha nagyon akarnál, akkor tudnál találni, de nem akarsz. Kb. annyi magyarság van benned, mint Pákóban. A hozzá hasonlók miatt tart ott az ország, ahol.

Egyébként ha az apa teljesen külföldi állampolgár, azaz nem kettős állampolgár, akkor adhatsz ilyen szappanoperás neveket is.

2017. okt. 12. 17:33
 27/48 anonim ***** válasza:
52%
Oké, "Niás" anyuka..de van annyi szép ritkább név, aminek név hatása van...én se mondom hogy jó ha minden második gyereket ugyanúgy hívnak, de az ilyen rövid neveknek valahogy befejezetlen hangzása van. Az én kislányomnak is ritka neve van amúgy.
2017. okt. 12. 17:37
 28/48 anonim ***** válasza:
100%
Adhatod. Nekem is van ismerosom akinek két neve van, László Sebastian. (Nemet allampolgar az anya, magyar az apa).
2017. okt. 12. 18:13
 29/48 A kérdező kommentje:

Na jó én nem ezért a hisztiért tettem fel a kérdést csupán a jogi vonatkozása miatt erre már (a válaszon kívül amit köszönök) megkaptam hogy buta vagyok és miattam tart az ország ott ahol. Azt meg hagyjuk, hogy melyik név milyen eredetű szerintem ugyanis senki nem firtatta egy névnek az eredetét sem de úgy tűnik a szövegértés nem erősséged... Nevetséges komolyan mondom, hogy egyeseknek nincs jobb dolguk mint valakit a névválasztása miatt elhordani mindennek névtelenül. Szánalmas.

Részemről ezt befejeztem, ti meg hívjátok a gyerekeiteket ahogy akarjátok én is így fogok tenni de jobb ha beletörődtök, hogy egyre több Nátán meg Benett lesz ebben az országban a Bencék helyett akármennyire fáj is ez nektek...

#29: A Sebastian egyébként esélyes 2. névnek de lehet végül az lesz az első csak pl. ezt sem szívesen anyakönyveztetném Szebásztiánként vagy Sebestyénként. :)

2017. okt. 12. 18:30
 30/48 anonim ***** válasza:
63%

"Egyébként ha az apa teljesen külföldi állampolgár, azaz nem kettős állampolgár"

A törvény szövegét olvastad? Nem is kell kikeresned, beidéztem. Elég nekik, hogy külföldi állampolgár, nincsenek ilyen kikötések, hogy de csak akkor, ha nem kettős stb. Akármilyen és akárhány állampolgársága van, azoknak megfelelően választhat neveket. Akkor is, ha magyar állampolgársága IS van. Az senkit se érdekel, hogy az is van neki, csak az, hogy külföldi is legyen, ami alap arra, hogy külföldi nevet adjon.

Mondjuk az írásod alapján a beszűkült turbómagyar agyaddal úgyse érted ezt az egészet...

2017. okt. 12. 18:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!