Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki nem tud főzni, hogy...

Aki nem tud főzni, hogy vállal gyereket?

Figyelt kérdés
A gyereknek ennie kell, de mi van azzal az anyukával aki nem tud főzni, ne vállaljon gyereket?

2017. okt. 10. 19:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

A gyeremknemzés pillanatában a főzőtudomány rendszerint kevésbé jelentős súllyal esik latba.

Viccen kívül: eszik az oviban / rendelnek / hoznak / mama főz / hideget esznek.

2017. okt. 11. 05:52
 12/15 anonim ***** válasza:
78%

18 evesen szultem,ra fel evre el is koltoztunk a szuleimtol.

Alap dolgokat persze addig is tudtam csinalni,pl porkolt,paprikas krumpli,karfiol leves es meg par ilyet.

Aztan a fiam hatasara elkezdtem kotyvasztani.eloszor csak neki zoldsegeket majd zoldsegelet husival.

Egyre jobban szerettem a konyhaban tenni venni.

Elkezdtem magunknak is recepteket keresni,szuleimmel,nagyszuleimmel ertekezni az etelekrol amiket ok szoktak fozni.

Mara egy rakott kelkaposztat,toltott paprikat,lasagnet barmit osszedobok pikk-pakk 3 gyerek mellett is.

Sok etelt regen meg sem kosoltam.miota en fozom azota sok kozuluk a kedvencem lett.

Regen elolvastam pl a tarkonyos ragulevesnek csak a nevet,es legyintettem,hogy ahhh,nekem ez nem megy.pedig fel oras leves(plusz a fozes).

De ismerek olyat aki 3,5 eves gyerek mellett sem tud fozni.szulokhoz jarnak enni.a gyerek picinek uveges kajat evett,mert azon is fel lehet noni.sokan adnak azt azok is,akik amugy tudnak fozni de nincs idejuk,kedvuk pici adagokkal szorakozni.

2017. okt. 11. 08:28
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenki úgy táplálja a gyerekét, ahogy szeretné.

Jobb, ha biztosra megy, mint ha odaégett, vagy nyers ételt adna neki, csak mert nem tud vagy akar főzni.

Senkinek nem kell fényeznie magát, csak mert jól főz, és ugyanígy nem kell rosszul éreznie magát annak, aki nem főz jól vagy nem tud főzni.

2017. okt. 11. 11:06
 14/15 anonim ***** válasza:
47%

Egyrészt főzni mindenki tud, aki olvasni tud. Ott a recept, csak követni kell az utasításokat. Ha egy kifejezés nem világos, a mai világban fél perc alatt rá lehet keresni.

Másrészt, sokan nem főznek, mert nem szeretnek, nem szeretnének. Létezik üveges bébiétel, meg ebédrendelés, kész. Mondjuk a bébiételek otthoni elkészítését nem nevezném főzésnek, az ember megfőz egy zöldséget rizzsel vagy krumplival, leturmixolja, és kész a bébiétel, ez lófütty. Egy kis darab húst belefőzni szintén nem a gasztronómia magasiskolája.

Ez inkább a babagondozás része, nem annyira konyhai tudás kérdése. Pelenkát cserélni, babát fürdetni, öltöztetni-vetkőztetni is megtanul az ember, mert kell. Az ételét elkészíteni szintén.

2017. okt. 11. 11:25
 15/15 anonim ***** válasza:
78%

Visszakérdezek: Meg akarsz tanulni egyáltalán?

Akkor kezdj el főzni! Mert ez olyan, mint a biciklizés vagy az úszás: a gyakorlatban tanulod meg.

Amúgy ez a "nem tud" számomra értelmezhetetlen. Egy tojásrántottát sem tudsz megcsinálni? A legtöbb levesnél is csak annyit kell tenni, hogy az alapanyagot (adott esetben összevágva) beleteszed a forró vízbe és főzöd az előírt ideig. Ha erre sem vagy képes, akkor annyit mondanék, hogy nem akarásnak nyögés a vége.

2017. okt. 11. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!