Ibolya névről mi a véleményetek? Nem túl régies?
Régies? Igen
Szép? Szerintem igen!
Nekünk kisfiunk lesz, és sokak szerint az ö neve is régies. Az apukajanak és nekem viszont tetszik és csak az számít. Ok azért az sem hátrány ha passzol a vezeteknwvhez.
Ha nektek ez a név tetszik, adjatok nyugodtan.
Személy szerint az én szívem mindig megmelegedik ha ilyen normális neveket hallok, mostanában sajnos ez a ritka. Itt gyakorin is olyan neveket adnak a gyerekeknek hogy a hajam áll égnek.
Nekem nem tetszik az Ibolya, de nem azért mert régies, vagy baj van vele, csak egyszerűen nem adnék növénynevet a gyerekemnek, legyen az Ibolya, Viola, Bazsalikom vagy Fahéj.
A 45 eves szomszedomat igy hivjak, tehat nem oreges annyira.
En nem adnam, de csak azert mert van ami jobban tetszik.
"Hajnalka,Boglárka kislányoknak való,felnőtt nőnek nem túl jó."
Azt nem te döntöd el, hogy melyik név kinek való. Van felnőtt Boglárka és Hajnalka ismerősöm. Szeretik a nevüket és soha senki nem kislányozta le őket felnőttként a nevük miatt. Az pedig nagy szégyen, ha valaki annyira nem tud a saját nyelvén, jelent esetben magyarul, hogy azt hiszi ezek a nevek becézések.
Ez olyan hülyeség, hogy régies vagy nem régies egy név.
Kevés régiesebb nevet tudnák mondani mint az Anna, mégis folyamatosan a divatnevek között van.
Én nem adnám ezt a nevet, soha nem volt a kedvenceim között. De nincs vele semmi baj. Ha mindkettőtöknek tetszik, illik a vezetéknévhez is, akkor nyugodtan nevezd így.
Egy kicsit régies, de szép. Különleges lesz a sok Lili és Hanna között.
Különben, ha most az Ibolya név jönne divatba és minden 3 kislányt így hívnának, akkor egyből elvesztené az öreges, régies megítélést és egyből egy fiatalos név válna belőle.
Szerintem az Ibolya pont az a név, ami komoly is, nőies és cuki kislányos is-Ibi becézéssel.
Én nem adnám a kislányomnak, egyrészt mert van a családban (ő is harmincas korosztály), másrészt mert van olyan név, ami méginkább megdobogtatja a szívem.
De hajrá! Szép név :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!