Anna Róza vagy Annaróza?
Külön tetszik, hogy Anna Róza.
Az Annaróza olyan erőltetett, ráadásul én sem tudok egy második nevet elképzelni mellé, mert akkor is olyan lenne, mintha a 3 keresztneve lenne.
Pl. Tóth Anna Róza: Tök jó
Tóth Annaróza Zita: Mintha 3 keresztneve lenne.
Nekem tetszik az Anna és a Róza is. Viszont, ha egymás után akarjátok rakni a kettőt, nagyon zavaró, hogy ez már egy létező név(Annaróza).
Ha ezt a kettőt akarjátok adni, vagy Kis Róza Anna legyen(ami nem szerencsés az a végződés és kezdődés miatt) vagy pedig Annaróza. Szerintem nem erőltetett. Az Annamária annál inkább. Rozanna, így is össze lehetne vonni.
Engem Krisztinának hívnak. Ha a szüleim Kis Krisz Tina nevet akartak volna adni nekem, nagyon zavart volna, hogy szólnom kell mindenkinek, hogy nem Krisztina vagyok, hanem Krisz Tina.
Igazából az egész szerencsétlen helyzet.
Inkább külön adnám.
Az Annaróza valóban kissé erőltetett, egyben nem is olyan szép, mint a kettő külön. És mivel nem gyakori név, valószínű, hogy a kislány nevét sokszor rosszul írnák le. Ez apróság, javítható, de roppant idegesítő, ha gyakran előfordul.
És második keresztnevet sem adnék mellé, tényleg, mintha három lenne.
Szóval Anna Róza a legjobb szerintem.
Szerintem az Annaróza még nem eléggé elterjedt, hogy így egybeírva is létezik, így ha adok mellé még egy nevet már olyan felsorolás jellege van. Nem jó mellé még egy név, hiszen már az Annaróza is két név csak egybe írva.
Melyik tetszik ezek közül a legjobban? Ha a Róza akkor azt rakjátok első helyre, mert úgyis az első keresztneven fogják szólítani majd sok helyen. A fiaimnak két keresztneve van mindig az első keresztnéven szólítják, hívják őket, de amúgy is azt használjuk így ez nem gond nekik.
Valószínű úgyis csak egy féle képpen hívjátok majd, így hiába Annaróza, úgyis Anna lesz belőle. Ha meg a Róza tetszik akkor ha Annaróza akkor nem hinném, hogy csak simán Rózának hívnátok. Szóval ha a Róza tetszik akkor Róza Anna függetlenül, hogy a két A betű nem túl szerencsés, de az Anna csak hivatalos helyeken fog számítani, de a mindennapi életben nem kell magyarázkodnia, hogy a második keresztnevét használja.
Ha eleve két keresztnevet szeretnétek, hogy esetleg később választhat ha úgy gondolja, akkor külön írjátok inkább, mert Annarózát nem fogja senki Rózának hívni mint ahogy Annamáriákat sem hívják Marikának, hanem inkább Pannizzák őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!