Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináltatok volna a...

Mit csináltatok volna a helyemben, ha a ti gyereketek ezt csinálja?

Figyelt kérdés
Megbeszéltük a 11 éves lányommal (5. osztályos), hogy heti egyszer menni-e kell magánórára matekból, hogy ne legyen gond ezzel a tantárggyal. Elment barátnőzni matek helyett, amikor érte küldtem a testvérét, akkor azt üzente vissza, hogy nem jön haza, mert nem érdekli a matek. Elmentem érte és nagy nehezen elhoztam haza. Ekkor már rég késésben volt. Itthon megcsinálta a cirkuszt, hogy nem megy el, hiába várja a tanárnő. A tanárnő 5 perc sétára lakik tőlünk (biciklije is van). Ti engedtettek volna neki ebben a helyzetben?
2017. szept. 22. 09:16
 1/8 anonim ***** válasza:
84%

Nem, nem engedtem volna neki.

Az én anyám elég engedékeny volt: pl. ha nagyon nem akartam suliba menni, simán leigazolta, amennyit szülőként igazolhatott, de a különórát akkor sem lóghattam el!

2017. szept. 22. 09:22
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
nem, nekem sem engedték, én sem engedném, amint romlanak a jegyei nincs baratnozés, főleg hétköznap
2017. szept. 22. 09:54
 3/8 anonim ***** válasza:
80%
nem engedtem volna. DE ha nem rosszak a jegyei (még) és csak "Megelőzés" miatt akarod magánórára járatni akkor az szerintem hülyeség. viszont ha rosszak a jegyei, akkor nincs barátnőzés, ha kell akkor én rángatnám el minden alkalommal a tanárhoz, és érte is mennék hogy tuti ne menjen el máshova. rossz jegyekkel nincs barátnőzés.
2017. szept. 22. 10:23
 4/8 anonim ***** válasza:
56%
Rossz matekból, vagy csak hobbiból járatod különórára? Ha az utóbbi, akkor jogos, hogy fellázadt. Neki is van szabadideje, manapság nagyon sokat kell suliban lenniük, feleslegesen nem terhelném plusz órákkal.
2017. szept. 22. 10:46
 5/8 anonim ***** válasza:
12%

Gimis felvételiig minden tárgyból jól kell majd teljesítenie a gyerekemnek, 4es oké, 3as nem elfogadható év végén. Ha 3asra vagy gyenge négyesre állna, én is járatnám különórára, mert az alapok fontosak. Majd gimiben eldöntheti 9edikben, milyen tárgyakra koncentrál, és miből felel meg 2es hármas.

Amíg nincs jövőképe, addig minden tárgy egyformán fontos. Különben 11edikben kitalálná, hogy állatorvos akar lenni, és a gyenge biosz és kémia tudása miatt bukhatná a felvételit, vagy a 0ról kellene felhozni egy elfogadható szintre.

Szóval számomra ez nem elfogadható, ha ő nem megy a tanárhoz, a tanár jön hozzá. Persze egy beszélgetés megelőzné az egészet nyugiban. Elmondanám neki, amiket fentebb leírtam, hogy mennyi mindenhez fontos a stabil matektudás, de elsősorban a gimis felvételihez kell, meg hogy hogyan épülnek egymásra a dolgok.

Erővel már nem lehet hatni rájuk, gondolkoznak egy ideje, meg kell győzni őket, hogy mit miért kell tenni.

2017. szept. 22. 11:10
 6/8 anonim ***** válasza:
85%
Én akkor csináltam ilyet (melléjárás, hazudozás és hiszti), amikor utáltam a tanárt, sőt kicsit féltem is tőle. Esetleg puhatold ki, nincs-e ilyen a háttérben. Egyébként meg attól függ, milyenek a jegyei és be van-e már fizetve előre.
2017. szept. 22. 13:20
 7/8 anonim ***** válasza:
Előre nem volt megbeszélve, hogy matektanárhoz jár? Akkor beleegyezett, belátta, hogy fontos és az utolsó pillanatban meggondolta magát? Vagy csak te eldöntötted, hogy oda kell járnia és tényként közölted? Nem mindegy.
2017. szept. 23. 13:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Ezek után kísérgetném mindenhová.

Csak ezt érte volna el a hazudozásával.

2017. szept. 23. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!