Mit csináltatok volna a helyemben, ha a ti gyereketek ezt csinálja?
Nem, nem engedtem volna neki.
Az én anyám elég engedékeny volt: pl. ha nagyon nem akartam suliba menni, simán leigazolta, amennyit szülőként igazolhatott, de a különórát akkor sem lóghattam el!
Gimis felvételiig minden tárgyból jól kell majd teljesítenie a gyerekemnek, 4es oké, 3as nem elfogadható év végén. Ha 3asra vagy gyenge négyesre állna, én is járatnám különórára, mert az alapok fontosak. Majd gimiben eldöntheti 9edikben, milyen tárgyakra koncentrál, és miből felel meg 2es hármas.
Amíg nincs jövőképe, addig minden tárgy egyformán fontos. Különben 11edikben kitalálná, hogy állatorvos akar lenni, és a gyenge biosz és kémia tudása miatt bukhatná a felvételit, vagy a 0ról kellene felhozni egy elfogadható szintre.
Szóval számomra ez nem elfogadható, ha ő nem megy a tanárhoz, a tanár jön hozzá. Persze egy beszélgetés megelőzné az egészet nyugiban. Elmondanám neki, amiket fentebb leírtam, hogy mennyi mindenhez fontos a stabil matektudás, de elsősorban a gimis felvételihez kell, meg hogy hogyan épülnek egymásra a dolgok.
Erővel már nem lehet hatni rájuk, gondolkoznak egy ideje, meg kell győzni őket, hogy mit miért kell tenni.
Ezek után kísérgetném mindenhová.
Csak ezt érte volna el a hazudozásával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!