Melyik név tetszik jobban?
A Lujza tulajdonképpen a Lajos női párja, bár ez magyar verzióban nem annyira egyértelmű, mint mondjuk egy Gábor-Gabriella párosnál. Azért írom, mert van, akinek ez kizáró, általában nekem is, de itt annyira eltér a hangzás, hogy ezt választanám.
A Lenkéről nekem egyrészt mindig a közértes néni ugrik be a Szomszédokból, ritka ellenszenves figura volt nekem. Másrészt meg nálunk ez egy szójáték lett, ha valamelyikünk bénázik, akkor szoktuk rá mondani, hogy "Lenke voltál/voltam", az "ügyetlenke" szóra utalva.
Én pontosan a passzolás miatt választanám a Lujzát. Nem egyértelmű az azonos eredet, ahogy írták, viszont szépen egybecseng a kettő. Dániel mellé nem választanék Daniellát, de ezek azért nem ennyire egyformák. :)
A Lenke egyébként szerintem sokkal régiesebb.
8as, miért baj az ha valaki normális nevet ad a gyerekének? Miért érintené rosszul hogy ezt a szép, Magyarországon elfogadott nevet kell viselnie? Mitől rosszabb egy Lajos mint egy Benett, Noel, Krisztofer vagy más külföldi borzalom?
Kérdező, én a Lujzát választanám, a becézése aranyos, de felnőttként is használható, nekem a Lenke a kicsinyítő képző miatt komolytalan. De mind szép név, a gyerek örülni fog hogy ilyen nevet kapott.
Szóval:
-ne adjuk ilyen neveket, mert ódivatúak = cikizni fogják
-ne adjunk Benett és társai nevet, mert tucatnév = cikizni fogják
-ne adjunk külföldi nevet, mert flancos = cikizni fogják
-ne adjunk extrém nevet, mert c.gányos = cikizni fogják
Tehát milyen nevet adjunk a gyereknek? :D
Amúgy a kérdés is válaszolva, szerintem a Lujza jobb és becézhetőbb, mint a Lenke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!