Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik név tetszik jobban?

Melyik név tetszik jobban?

Figyelt kérdés
Lenke vagy Lujza? Ikreink lesznek, egy kisfiú és egy kislány, a fiúnk a nem rég elhunyt apósom után Lajos lesz így a lányunknak is hasonló nevet szeretnénk. Ez a kettő lehetséges név. Tudom hogy nem divatosak manapság de nekünk tetszenek.
2017. szept. 11. 21:15
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igazad van abban hogy nem magunknak válsztunk nevet és persze lehet hogy nem fogja majd szeretni de ezt annyira embere válogatja. Én sem szerettem sokáig a nevem pedig az enyém teljesen hétköznapi. És a gyerekek pedig ha csúfolni akarnak valakit úgyis kitalálnak rá valami gúny nevet. Ha nem a nevével csúfolják akkor majd kitalálnak mást. Sajnos ezt nem lehet előre megjósolni. És az a helyzet hogy én előbb tudom elképzelni a fiamat ilyen névvel mint például Dzsusztinnak. Persze nem akarok le szólni senkit, mindenki maga választja ki hogy mi tetszik neki.
2017. szept. 11. 22:51
 12/21 anonim ***** válasza:
62%

A Lujza tulajdonképpen a Lajos női párja, bár ez magyar verzióban nem annyira egyértelmű, mint mondjuk egy Gábor-Gabriella párosnál. Azért írom, mert van, akinek ez kizáró, általában nekem is, de itt annyira eltér a hangzás, hogy ezt választanám.

A Lenkéről nekem egyrészt mindig a közértes néni ugrik be a Szomszédokból, ritka ellenszenves figura volt nekem. Másrészt meg nálunk ez egy szójáték lett, ha valamelyikünk bénázik, akkor szoktuk rá mondani, hogy "Lenke voltál/voltam", az "ügyetlenke" szóra utalva.

2017. szept. 12. 08:36
 13/21 anonim ***** válasza:
62%

Én pontosan a passzolás miatt választanám a Lujzát. Nem egyértelmű az azonos eredet, ahogy írták, viszont szépen egybecseng a kettő. Dániel mellé nem választanék Daniellát, de ezek azért nem ennyire egyformák. :)

A Lenke egyébként szerintem sokkal régiesebb.

2017. szept. 12. 10:27
 14/21 anonim ***** válasza:
47%

8as, miért baj az ha valaki normális nevet ad a gyerekének? Miért érintené rosszul hogy ezt a szép, Magyarországon elfogadott nevet kell viselnie? Mitől rosszabb egy Lajos mint egy Benett, Noel, Krisztofer vagy más külföldi borzalom?

Kérdező, én a Lujzát választanám, a becézése aranyos, de felnőttként is használható, nekem a Lenke a kicsinyítő képző miatt komolytalan. De mind szép név, a gyerek örülni fog hogy ilyen nevet kapott.

2017. szept. 12. 12:50
 15/21 anonim ***** válasza:
55%
Akkor inkább Lenke, de minkettő csúnya, szerintem :D
2017. szept. 12. 15:09
 16/21 anonim ***** válasza:
Lenke
2017. szept. 12. 17:49
 17/21 anonim ***** válasza:
62%

Szóval:

-ne adjuk ilyen neveket, mert ódivatúak = cikizni fogják

-ne adjunk Benett és társai nevet, mert tucatnév = cikizni fogják

-ne adjunk külföldi nevet, mert flancos = cikizni fogják

-ne adjunk extrém nevet, mert c.gányos = cikizni fogják

Tehát milyen nevet adjunk a gyereknek? :D

Amúgy a kérdés is válaszolva, szerintem a Lujza jobb és becézhetőbb, mint a Lenke.

2017. szept. 12. 18:20
 18/21 anonim ***** válasza:
Lujza. És a Lajos is szép.
2017. szept. 13. 16:18
 19/21 A kérdező kommentje:
Nem tudom olvasni fogja-e ezt bárki de megyszülettek az ikreink Nagy Mór Lajos és Nagy Viola Lujza
2017. dec. 23. 15:42
 20/21 anonim ***** válasza:
Gratulálok, szép neveik lettek. Jó egészséget mindannyiótoknak. :-)
2017. dec. 23. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!