Tejfehérje allergiás gyereknél a visszaterhelés során jelentkezhet refluxos tünet? Kinek milyen tünetek jöttek elő, amire azt mondták, hogy inkább maradjon a tejmentes diéta?
Figyelt kérdés
Egy éves kislányom 3 hónapos kora óta tejmentes étrenden volt. 4 napja kezdtünk neki naponta egy pár falat sajtot adni. Azóta nagyon sokat böfizik. Valami jön is vissza neki, de nem bukja ki, hanem visszanyeli. 7 hónapos koráig refluxos volt, de azóta semmi ilyen jellegű baja nem volt.) Emellett egyre nehezebben kakil, erőlködnie kell, nyöszörög közben. Ma hívtam a gasztros dokinkat, de ő azt mondta, hogy folytassam a visszaterhelést túróval, joghurttal. Szerinte nincs köze a sok böfizésnek a tejtermékekhez. Én viszont nem szívesen kísérletezek a gyerekemen.2017. szept. 7. 09:03
1/3 anonim válasza:
Nalunk volt koze hozza, a bukas, reflux ugye mar alapbol lehet az erzekenyseg tunete. En a megerzesemre hallgattam, illetve nalunk addigra ekcema is jott ki a boren.
2/3 anonim válasza:
Én tartanék egy hét szünetet, aztán újrapróbálnám. Ha újra jelentkeznek a tünetek nem többet.
Nálunk szorulást okozott "csak" kb 2 hét után. Miután egyértelmű, lett hogy a tej okozza, nem adtam neki tovább, hiába lett jó a labor. Szerencsére a gasztrós is egyetértett velem.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, de szívesen várom még mások tapasztalatait. Egyébként én is úgy olvastam több helyen, hogy a reflux a tejfehérje érzékenység egyik tünete lehet. Furcsa egybeesés, hogy 5 hónapja nem bukott a kislány, pont most kezdi újra, amikor tejterméket kap...
2017. szept. 7. 11:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!