Van arra valamilyen szabály, hogy egy köztéri játszóteret milyen gyakran használhatnak intézmények (iskolák, óvodák)?
Szerintem nincs, de megértem, milyen zavaró.
Nálunk két játszótér van egymás mellett, az egyik a 10 éven aluliaknak, a másik a felülieknek, de hétvégente valahogy senkinek nem sikerül betartani a szabályt és majdnem felnőtt gyerekek futkosnak a nagyokos apjukkal a totyogókat veszélyeztetve.
Detto ugyanez van nálunk is, 16 hónapos fiammal nem tudunk lejárni a legjobb játszótérre a környéken mert vannak 30-an rajta, mindegyik örjöng-futkos, az ovónők meg csak ülnek a padon ,cseverésznek.
És nem, ha az én fiam lesz ovis se várom el hogy elvigyék játszótérre, környéken minden ovódának hatalmas udvara van játszótérrel, használják azt .
Tök jó volt nyáron mikor csak a környékbeli anyukák voltak lent :-/ most kezdődik megint előlről..
Mivel köztér, nem hiszem, hogy lenne ilyen szabály. Az egyes játékokra írhatnak ki max. kor- vagy súlyhatárt, talán ezt tudod jelezni közterületesek felé és hátha akkor megindul valami párbeszéd.
Mi is jártunk így, de ugyanakkor a tiétek is lesznek egyszer nagyok... Sajnos sok intézményben vagy elérhető közelében nincs megfelelő hely, ahová a nagyobbakat kihajthatják.
Kedves Második!
Természetesen nem leszek felháborodva! Csak nem értem a helyzetet, hiszen az iskolának, ahonnan kihozzák a gyerekeket van egy jó nagy udvara, részben füves, részben betonos, ezen kívül van tornaterme is. Ezeken a helyeken sokkal inkább alkalmas lenne iskolás korú gyermekeknek eltölteni az idejüket, mint egy kisgyermekek számára kialakított játszótéren. (Arról nem is beszélve, hogy nemrég újították fel az egész iskolát...)
Egyébként a játszótér egy jó nagy park sarkában helyezkedik el, és körbe van kerítve. De valamiért a tanítók nem a parkba viszik a gyerekeket, hanem az elkerített játszótérre. A park mellesleg van akkora, hogy a tanító számára belátható legyen, és elég messze van az úttól, hogy a gyerekek ott is biztonságban lehessenek.
Egyébként már próbáltam egyeztetni az iskolával is, hogy legalább kb. mondják meg, hogy mikor jönnek ki a tanulóik a játszótérre, hogy alkalmazkodni tudjunk hozzájuk, de sajnos válaszra sem méltattak. De tudod az sem szívderítő, amikor megígérem a kisfiamnak, hogy megyünk a játszótérre és nagyon várja már (mert nagyon szeret ott játszani), és el kell menekülnünk a nagyok elől. Ezt ő sajnos még nem érti meg, így mindig bömbölés lesz a vége.
Nálunk is ugyanez van.de itt van bölcsi-ovi-ált.suli egy helyen.főleg az iskolásokat de azokból is a nagyokat akik már 10 évesek minimum.
Nem értem amúgy h miért kell kivinni Őket?már most bosszant pedig majd tavasztól biztos mi is járunk majd a játszótérre :(
A mi telepulesunkon volt ilyen. Az anyukak az önkormányzathoz es a helyi ujsaghoz fordultak, mert a játszótérre vittek ki tesiorazni a gyerekeket a közeli altsulibol, mert nem volt az iskolának kapacitása a mindennapos tesiorahoz.
Szerintem nem korrekt dolog elvenni a helyet a kicsiktől, mert mifelénk pl ez az egy szem játszótér van a közelben es ha meg itt is borlabdaval fejberugjak a gyerekemet akkor mégis en hova vigyem játszani?
Tudtommal itt nagy felháborodás lett es mas megoldást talált az iskola. (összevont órák,uszoda stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!