Nem erről volt szó! Szóval aki kismama, vállalja, hogy elvesztette a munkahelyét is, azaz nem várják őt vissza sehová?
Ugye csak félreértettem?
Én is rmeélem, hogy csak félreértettük, de szerintem nem. Viszont nagy a valószínűsége, hogy külön törvényt hoznak majd a kismamákra, s kiveszik a munka tv-könyvéből ezt a passzust a jobb átláthatóság érdekében - vagyis megmaradnak a jogok, csak máshogy lesznek elrendezve. Legalábbis remélem.
De ez azokra a kismamákra szerintem nem vonatkozik, akik most azok. A fogantatás pillanatában élő törvények érvényesek ránk szerintem - visszaható törvény hatálya...
"A jelenlegi szabályozás szerint csak rendkívüli esetben lehet felmondani azoknak, akik kisgyerekükkel gyesen vannak otthon, ám az új javaslat szerint indoklás nélkül elküldhetik őket. Ugyanez a helyzet a gyerekük betegsége miatt táppénzen lévőkkel és azokkal is, akik súlyos beteg hozzátartozójukat ápolják.
Egy hónap múlva bármely kormánytisztviselőt (az államigazgatásban dolgozó köztisztviselők új elnevezése, összesen mintegy 70 ezer ember) indoklás nélkül ki lehet rúgni. A kormánytisztviselőkre nem vonatkozik majd a munka törvénykönyvének 90. paragrafusa, ez a szabály ad védelmet például a kismamáknak is a kirúgás ellen a gyerek hároméves koráig."
Ez egyenlőre "csak" az államigazgatásban dolgozókat érintené. Ez persze vigasz lehet a "sima" munkavállalóknak, de mindenesetre gusztustalan egy lépés.
És igen, nem erről volt szó. :( :(
Ezen miért nem lepődöm meg....?!
Valahogy sejtettem, hogy a sok ígérgetés után a Fidesz sem lesz különb a másiknál... Míg a szavazatok kellenek addig csak a jót, a szépet mondják, mikor meg már bent vannak akkor megmagyarázzák, hogy tulajdonképpen ők nem is így gondolták. Ez a cikk mondjuk egy szűkebb réteget érint, de ezek után már nem fogok csodálkozni semmin! Én is szeretnék második babát, de semmit nem tudtam meg konkrétan, mivel a választások miatt most semmi nem biztos. Hogy tervezzen így az ember?! Áhh... nem is bosszantom magam, majd lesz valahogy!
Engem sajnos érint...
Rendőrségen dolgoztam. 2 hetes volt a 2. gyerekem, mikor felhívott a főnököm, hogy bocs, de jött az utasítás, hogy a megszorítások miatt létszámleépítés, és hát rám gondoltak, mivel én most úgyis gyeden vagyok... de ne aggódjak, 2 év hosszú idő, mire visszamegyek, találnak nekem státuszt, mert hát ugye kötelesek valamit felajánlani.
Hát, ezek után már nem lesznek kötelesek. :(
Amikor választás előtt itt válaszoltam egy kérdésre, akkor nagyon lepontoztak.Röviden: csak annyit írtam, hogy tuti nem lesz jobb.
Hát erről ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!