Hogy szoktassam le a 2 éves fiamat az éjjeli kakaózástól?
Miért kell a gyereknek kakaót adni?
2 gyerekem van, 3 éves lesz a nagyobbik, de sosem ittak még kakaót. Nem szoktatom rá ilyen egészségtelen dolgokra a gyerekemet.
ma 15:18-as:
1. MINDEN kakaóban van teobromin, ami koffinszerü vegyület, és ezért fokozott izgalmi állapotot és függöeséget okoz.
2. A legtöbben kakaó alatt az instant kakaóporokat értik, ami emellett még tele van cukorral is, ami szintén nem tesz jót egy gyereknek.
3. HA netán fözött kakaóról van szó, akkor is telerakják cukorral, hogy "finom édes" legyen, és ez ugyannyira rossz, mint az instant.
4. Ha egy két éves gyerek napi 6-8 alkalommal iszik kakaót, az egyrészt mennyiségileg is sok, másrészt meg emellett nem igazán valószínü, hogy még mást is tud enni megfelelö mennyiségben.
5. Szóval az a probléma nem az, hogy a gyerek iszik kakaót, hanem hogy nagyrészt ezt eszi csak egész nap.
Nagyon nem normális,hogy ennyi kakaót iszik egy nap!Fogmosás után meg aztán végképp ne igyon,csak vizet!Valószínüleg a kakaó koffeintartalma miatt nem alszik jól!
Én lefekvés előtt 2-3 órával adnék neki utoljára aznap,de azt is jobb lenne tejre cserélni.
Ezt még olvasnom is horror! Pont ilyen korúak a gyermekeim, napi 3x, a főétkezések után mosnak fogat (először Ők, aztán még én is átsikálom Nekik), nagyon fontos nálunk a szájhigiénia, és a fogaik megóvása.
Ti hogy álltok ezzel a kérdéssel?
A fentebb leírtakból következik, hogy fogmosás után szigorúan vízivás van, este, éjjel pedig szintén csak víz. Ők a 100 százalékos gyümölcsleveket szeretik, de mivel azok is tele vannak (gyümölcs)cukorral, alaposan korlátozzuk a fogyasztásukat. És este vacsorához már csak tejet ihatnak, abban is van tejcukor, de még sincs telenyomva édes kakaóporral. Aztán fogmosás és víz.
Én a helyedben egyszerűen elvenném a gyerektől a kakaót, elviselném az őrült követelését, ugyanis én szoktattam rá a kakaóra, és átszoktatnám a vízre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!