Ti hogyan védekeztek a gyerekrablás ellen? Hogyan lehet a legjobban megóvni gyermekeiket?
Most egy francia 9 éves kislány tűnt el.
Magyarországon is nagyon sok gyereket keresnek.
Jól látod.
Én se gondoltam, hogy felénk is megtörténhet, amíg pár hete le nem akartak lépni a 3 éves unokahúgommal egy Somogy megyei Tescoban. Azóta más a véleményem, ha ilyen híreket hallok.
És bár az én gyerekem még sokkal kisebb, az biztos, hogy az egyik kezem mindig rajta van és lesz.
Amire még nagyon kell vigyázni azok a liftek.
Külföldön lakom , itt egy nem messzi városban mostanában történt, hogy egy bevásárlóközpontban, tudom is hogy melyik rengeteget jártam oda, a kisgyerek előreszaladt, mikor nyit a lift ajtó és egy férfi bent volt a liftben és gyorsan becsukta az ajtót. A kisgyerek bent maradt a férfival , mindez az a pár másodperc alatt amíg az anyuka a másik gyerekét a babakocsiban tolva odaért. Az volt a szerencse, hogy ez egy kis bevásárlóközpont az anyuka elkezdett kiabálni, és a lift mindkét végén a biztonsági őrök már vártak. De ha ez a lift mondjuk lemegy az autó parkolóba, akkor ki tudja megtalaljak- e valaha.
Mindig
Amíg pici babáról beszélünk, addig normális esetben nem téveszti az ember szem elől, illetve olyan távolságra maradok, hogy tudjak ugrani, ha pl. valaki felkapná.
A kérdésben kiírt idősebb gyerekeknél pedig remek módszer a jelszavazás pl. Az "anyukád barátja vagyok, gyere hazaviszlek" típusú rablásoknál jó módszer lehet, megtanítani a gyereket, hogy kérdezzen vissza, hogyha barát, akkor mondja meg a jelszót. És fusson, ha nem tudja a másik.
Meg persze az unásig ismert mantra, ami már a mi gyerekkorunkban is volt, idegentől ne fogadj el semmit, ajándékot sem, ne szállj be az autóba, ne menj vele sehova...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!