Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hogyan védekeztek a gyerekr...

Ti hogyan védekeztek a gyerekrablás ellen? Hogyan lehet a legjobban megóvni gyermekeiket?

Figyelt kérdés

Most egy francia 9 éves kislány tűnt el.

Magyarországon is nagyon sok gyereket keresnek.

2017. szept. 1. 13:43
1 2
 11/15 piroska és a farkas ***** válasza:
70%
Szerintem ezt igenis komolyan kell venni. Vannak persze a világgáment kamaszok, de most nem róluk van szó. Jó 2 éve azért álltam és vártam pervekig egy dohánybolttal szemben, mert egy anyuka kint hagyta a kb kétéves gyerekét.Ledöbbentett, és itt most nem dohánybolti vitát szeretnék nyitni, más üzlet előtt is láttam már kinthagyott babát, az előbb említett kisgyerek szabadon volt, arrébb is sétált. Olyan is volt már, h egy nagyobbacska, 5 év körüli kislányon vettem észre, h mindjárt elsírja magát, megszólítottam, kiderült, h nem találja a szüleit. Jó 150 m- re elsétált már a helytől, ahol utoljára voltak, visszasétáltam vele, meglettek a szülők, de bakker lehettem volba én egy nyájas néni is, aki " hazakísérlek" címszóval ki tudja hova vihettem volna, mert a gyerek kétely nélkül bízott bennem. Amit én lényegesnek tartok azon felül, h soha nem kerülhet ki a gyerekem a látóteremből, azt is fontosnak tartom, h legyen leírva, megbeszélve, h pl oviból ki viheti haza.
2017. szept. 1. 16:19
 12/15 anonim ***** válasza:
76%

Jól látod.

Én se gondoltam, hogy felénk is megtörténhet, amíg pár hete le nem akartak lépni a 3 éves unokahúgommal egy Somogy megyei Tescoban. Azóta más a véleményem, ha ilyen híreket hallok.

És bár az én gyerekem még sokkal kisebb, az biztos, hogy az egyik kezem mindig rajta van és lesz.

2017. szept. 1. 18:25
 13/15 anonim ***** válasza:
58%

Amire még nagyon kell vigyázni azok a liftek.

Külföldön lakom , itt egy nem messzi városban mostanában történt, hogy egy bevásárlóközpontban, tudom is hogy melyik rengeteget jártam oda, a kisgyerek előreszaladt, mikor nyit a lift ajtó és egy férfi bent volt a liftben és gyorsan becsukta az ajtót. A kisgyerek bent maradt a férfival , mindez az a pár másodperc alatt amíg az anyuka a másik gyerekét a babakocsiban tolva odaért. Az volt a szerencse, hogy ez egy kis bevásárlóközpont az anyuka elkezdett kiabálni, és a lift mindkét végén a biztonsági őrök már vártak. De ha ez a lift mondjuk lemegy az autó parkolóba, akkor ki tudja megtalaljak- e valaha.

Mindig

2017. szept. 1. 22:43
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Amíg pici babáról beszélünk, addig normális esetben nem téveszti az ember szem elől, illetve olyan távolságra maradok, hogy tudjak ugrani, ha pl. valaki felkapná.

A kérdésben kiírt idősebb gyerekeknél pedig remek módszer a jelszavazás pl. Az "anyukád barátja vagyok, gyere hazaviszlek" típusú rablásoknál jó módszer lehet, megtanítani a gyereket, hogy kérdezzen vissza, hogyha barát, akkor mondja meg a jelszót. És fusson, ha nem tudja a másik.

Meg persze az unásig ismert mantra, ami már a mi gyerekkorunkban is volt, idegentől ne fogadj el semmit, ajándékot sem, ne szállj be az autóba, ne menj vele sehova...

2017. szept. 2. 13:45
 15/15 anonim ***** válasza:
Kisiskolás voltam, amikot barátnőmmel iskolába mentünk. Egy bácsi megkérdezte mi a nevünk, és hol lakunk. Ő megmondta a nevét meg hol lakik. Én hazudtam neki. Nem lett belőle semmi, de büszke voltam magamra, hogy idegennek nem adtam ki infot és elkésünk a sulibol cimszoval barátnőmet is elrángattam. Faluban lakunk, kb 10 percre volt a suli. Amugy a családi körülmények is mások voltak. Egyke vagyok, édesanyám és nagymamám sokat beszélt az ilyenekről. Barátnőméknél akkor született a negyedik gyerek, és az anya mindig is ilyen nem törődöm volt. Nem aztmondom, hogy több gyerek baj, de addig nyújtózkodjon az ember amíg a takarója ér.
2017. szept. 3. 05:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!