Mikor kérhetem az orvosomtól az igazolást a TGYÁS igényléséhez?
Figyelt kérdés
30 hetes terhes vagyok, most megyek dokihoz, elkérhetem már most az igazolást, h 4 alkalommal megjelentem nála? 4 héttel szülés előttől szeretném igényelni a támogatást. Viszont szeretném időben elkezdeni a papírok leadását, mert jelenleg GYEDen vagyok, és ezt is le kell mondani, és szeretném,hogy folyamatosan kapjam a pénzt. Nem korai még a papír elkérése?2010. máj. 25. 14:10
1/3 anonim válasza:
A tgyáshoz nem kell igazolás az orvostól, hogy voltál nála 4-szer. Ez az igazolás az anyasági támogatáshoz kell, azt meg nem tudod megigényelni szülés előtt. Ha tgyást a szülés előtt akarod igényelni, akkor egy olyan igazolás kell a dokitól, amin szerepel a szülés várható időpontja. Ha szüléstől akarod igényelni a tgyás-t, akkor meg nincs mit tenni, ebben az esetben nem tudod hamarabb beadni a papírokat.
2/3 anonim válasza:
Ja, azt lehagytam, hogy az igazolást a szülés várható időpontjáról nyugodtan elkérheted a dokitól bármikor, és akár egy hét múlva is beküldheted az igénylést, csak pontosan jelöld meg mikortól kéred. A gyed lemondót is beküldheted, csak azon is pontosan tüntesd fel, hogy mikortól mondod le, és hogy tgyás igénylés miatt teszed. Így mire utalni kell, addigra készen lesz a papírmunka:)
3/3 A kérdező kommentje:
köszi
2010. máj. 26. 13:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!