Szerintetek milyen név az Ágnes?
Én nagyon utálom, öregesnek tűnik.
22/n
Nekem tetszik,szerintem nem öreges.
24/N
Szerintem jó név, tetszik. Nekem egyszerre ismert és történelmi, de nem túl tömegnév, és egyszerre olyan falusias őszinte, de klasszikus királylányos is lehet, mint pl. a Katalin, Zsófia, Sára, Veronika... És a legtöbb világnyelvben létezik, úgyhogy elég nemzetközi.
Utána olvasva, azt írják, hogy 2000-től esett ki a divatból. Az én környezetemben is kb. 20-25 év felett még vannak, 35 felett nagyon gyakori, de gyereknévként az utóbbi években talán egyszer ha hallottam játszótéren. Úgyhogy mire felnő egy nemrég született Ágnes, jó eséllyel nem lesz másik hason nevű az iskolában, munkahelyen.
"Az Ágnes az 1440-es évek előtt a 7. leggyakoribb név volt, de a 16.-19. század között vesztett a népszerűségéből, majd a 20. század közepén ismét divatba jött. 1967-ben már a 10., a 80-as évek közepén pedig a 7. leggyakrabban adott női név. Az 1990-es években is gyakori név volt.
A 2000-es években az Ágnes vesztett a népszerűségéből, a 73-97. leggyakrabban adott női név lett.(...)
A teljes népességre vonatkozóan a 2000-es években az Ágnes minden évben a 11. helyen állt, 2009-ben 95 269-en viselték ezt a nevet."
(Wikipédia)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!