Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mondanatok szep lany neveket?

Mondanatok szep lany neveket?

Figyelt kérdés
Kislanyunk fog szuletni de sajnos semmi otletunk nincs a nevek teren. Koszi!
2010. máj. 24. 14:47
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Szia,lányom Hanna!Sokak szerint tucat,én 9 éve ezt a nevet kinéztem,és megfogadtam,ha lányom lesz,így fogják hívni!

Szerencsére a férjemnek is nagyon tetszett!

Tetszik még:Dalma,Kincső,Hanga,Csenge,Laura

Tényleg sok függ a vezetéknévtől is,pl.ha magánhangzóra végződik a vezetéknév,jobb,ha a keresztnév mássalhangzóval kezdődik,vagy fordítva,persze vannak kivételek!

Majd írj,hogy döntöttetek!

Szép estét!

2010. máj. 24. 22:26
 22/25 anonim ***** válasza:

Számomra a legszebbek: Gertrúd, Gréta, Gerda

Nedda, Helka, Emese, Léda, Titanilla

2010. máj. 25. 07:13
 23/25 anonim ***** válasza:

Sára

Lili

Vivien

Luca

Angelika

Zora vagy Zorka

2010. máj. 25. 07:29
 24/25 anonim ***** válasza:

Hanna

Éva

2010. máj. 25. 07:30
 25/25 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy mi a vezetéknév. Van egy olyan szabály, hogyha magánhangzóra végződik a vezetéknév, akkor a keresztnévnek mássalhangzóval kell kezdődnie (pl.: Győri Tamara). Vagy fordítva: ha mássalhangzóra végződik a vezetéknév, akkor magánhangzóval kell kezdődnie a keresztnévnek (pl.: Nagy Eszter). És ha a vezetéknévbeli magánhangzók mélyek (a,á,u,ú,o,ó), akkor a keresztnévben magas (e,é,i,í,ü,ű,ö,ő) magánhangzók a jók. Vagy éppen fordítva. De van olyan is, hogy vegyesek a magánhanzók, tehát mély, és magas is van a vezetéknévben, akkor a keresztnévnek olyan magánhangzókból kell állnia, amiből kevesebb van a vezetéknévben. (Bocsi, a bonyolult megfogalmazásért.) De írok én is néhány gyakori, és ritka keresztnevet (lány):

-Anna,

-Dóra,

-Eszter,

-Fanni,

-Flóra,

-Gréta,

-Kitti,

-Lili,

-Lilla,

-Luca,

-Nóra,

-Petra,

-Beatrix,

-Dorottya,

-Zsófia,

-Henrietta,

-Veronika,

-Viktória,

-Adél,

-Áfra,

-Aliz,

-Anka,

-Emma,

-Hanga,

-Hanka,

-Panna,

-Panka,

-Aletta,

-Elina,

-Cseperke,

-Evelin,

-Annabella,

-Emiliána,

-Eperke (véleményem szerint nagyon cuki név)

-Apollinária

Ha megmondanád a vezetéknevet, akkor bővebben tudnék segíteni! Remélem, hogy sikerül választani!

Nekem a kedvenc nevem: ROZÁLIA

2010. júl. 3. 15:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!