Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nem jöttek el megnézni a...

Ha nem jöttek el megnézni a babámat, akkor nem is a barátnőim?

Figyelt kérdés
A kérdésem onnan ered, hogy még a párom volt barátnője és annak családja is lejött megnézni a babánkat, de az a két lány, akiket a barátnőimnek tartok, nem. Egyikük 14 éves korom óta barátnőm, ő akkor volt 13. Tavaly nyáron még találkoztunk, utána felment Pestre tanulni, lett barátja, talált nyári munkát és nem jött haza. Írta, hogy majd szülés után, a vizsgaidőszak végeztével meglátogat minket, de sose mondja. Kérdeztem, hogy mikor jön, azt mondja, nem tudja, mert a barátja szüleinél nyaral Emplényben jelenleg. Egy másik barátnőm 11. osztályos korunk óta ismerem. Én informatika szakra jártam, ő művészetire. Érettségi után is barátok maradtunk, de volt egy rövid mosolyszünet köztünk mivel a barátnőmnek nem tetszett, hogy bulizni járok és megismerkedtem egy lánnyal, aki a barátnőm lett és ketten szinte majdnem mindennap buliztunk nyáron. Aztán lett egy komoly párkapcsolatom, a lánynak is, felköltözött Pestre. Egy hónapja mondta, hogy lesz 3 nap szabija, lemegy Berzékre - ott lakik - és meglátogat minket akár már másnap. Aztán elkezdett variálni, hogy mégse. Mondtam, hogy nekünk a hétfő és a kedd jó, mert akkor van itthon párom, de jöhet szerdán is felőlem, csak akkor busszal, mert a párom dolgozik és csak ő tud lemenni érte kocsival. Azt mondta, szerdán jön. Jó. Szerdán - kb egy hónappal ezelőtt - volt egy vihar, azt írta, nem tudja ebben a nagy esőben, hogy fogja a 10 kgs bőröndjét cipelni. Oké akkor legközelebb. Később írtam neki, hogy kicsit rosszul esett, hogy nem jött, hiszen erre készültünk. Az volt a válasza, hogy sok emberhez kellett volna alkalmazkodnia és, elsősorban az anyukájához ment le, mert hazajött Londonból. Viszont az a barátnőm, akit nem csípett, lejött megnézni a babát. Párom összes barátja lejött, a kollégái is, a volt barátnője, mindenki! Nekem csak egy barátnőm jött le.. Nagyon szomorú vagyok, mert párom szerint nem is igazi barátaim. És én is így érzem - kivéve ez a lány, aki lejött. Nektek eljöttek a barátaitok megnézni a picit? Tartjátok velük a kapcsolatot? Tudtok találkozni? Hol ismerkedtek új emberekkel?
2017. aug. 12. 18:12
 1/10 anonim ***** válasza:
41%
a baráti körömből én vagyok az első, aki szült. nem is érdekelnek senkit a babák. két (férfi) barátom jött kb 4 hónapos korában meglátogatni, senki más nem is látta még, pedig már 1 éves elmúlt. nem ezen múlik a barátságunk. engem nem érdekel, hogy nem jönnek, nekik meg van jobb dolguk is. nagyon gyerekes vagy.
2017. aug. 12. 18:19
 2/10 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem meg igazad van. Előtte tartottátok a kapcsolatot, amíg pl terhes voltál? Ha nem, akkor ne erőltesd. Az én barátnőim sem itt élnek már, van, hogy csak pár havonta beszélünk, de telefonon/messengeren tartjuk a kapcsolatot.
2017. aug. 12. 18:28
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen. Terhes voltam, mielőtt felment Pestre tanulni. Ritkán ír, max, ha én írok, válaszol. Másik barátnőmmel beszélgetünk messengeren rendszeresen, kicsit talán azért eshetett rosszul, mert nagyon régen láttam és nagyon készültem. Megfőztem a kedvencét és sütöttem sütit mert tudom, hogy édesszájú. Aztán végül párommal megettük vacsorára, hogy nem jött.
2017. aug. 12. 18:35
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne hergeld bele magad. A barátságnak nagyon sokféle értelmezése van. A ti barátságotok nyilván egy adott életszakaszban, adott élethelyzeten érvényesülő, jó érzést kölcsönző társas kapcsolatot jelentett és nem egy egész életre szóló "testi-lelki" barátságot.
2017. aug. 12. 18:37
 5/10 anonim ***** válasza:
34%

Miért kellene órákat utazni azért, hogy ránézzenek egy csecsemőre? Ha a találkozásnak csak a gyereknézés a célja, az már nem barátság alapú.

Komolyan számolod, hányan mentek "le" megnézni a kicsinyedet?

Van face. Lehet fotókat tenni a piciről, videókat és bezsebelni a dicséreteket, lájkokat.

2017. aug. 12. 18:38
 6/10 A kérdező kommentje:
Igazából a beszélgetés az, ami jól esett volna. Nem az, hogy ránézzenek. Jó lett volna már élőben is beszélgetni.
2017. aug. 12. 18:43
 7/10 anonim ***** válasza:
96%

Innentől nagyon úgy néz ki, a barátságotok kihűlt.

Előfordul. Más életforma, érdeklődési kör, stb elhalványíthat barátságoknak hitt kapcsolatokat.

2017. aug. 12. 19:28
 8/10 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem is kihűlt a barátság, igaza lehet a párodnak. Sajnos van ilyen, nekem is elfogytak a barátnőim a középiskola óta, és a későbbiek is, főleg mert minannyiunknak más irányt vett az élete. Főiskola más városban, munka, költözés, aztán család, baba stb. Egyre ritkultak a beszélgetések, találkozások stb.

Szerintem próbálj ezen túl lépni, és a babàra meg magadra koncentrálni, meg arra, hogy ebben az új helyzetben minél boldogabb, és teljesebb életet éljetek. Lesznek majd új barátaid, ne aggódj!

2017. aug. 12. 20:21
 9/10 Norman Bates ***** válasza:
36%
SzO SZERINT UGYANEZT megkerdezted par hete, kaptal egy csomo valaszt, mi akarsz meg?
2017. aug. 12. 21:49
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is ezt akartam írni, lesznek majd új barátaid. Mi is úgy tapasztaltuk a férjemmel, hogy vannak olyan gyermektelen barátaink, akik most eltávolodtak tőlünk, ami egy bizonyos szempontból érthető is, teljesen más lett az életstílusunk. De olyan is akadt, akinek azóta gyereke lett, és valahogy újra többet találkozunk, mert megint "egy cipőben járunk". (Persze vannak olyanok is, akik sosem szakadtak el tőlünk.)

De sok új, gyerekes barátunk is lett egyébként. Összességében szinte néha többet bandázunk másokkal, mint előtte.

Egyébként nem tudom, mikor született a baba, de lehet, hogy kicsit később még mennek látogatni. Adj nekik időt.

2017. aug. 12. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!