Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi van, ha egy héttel később...

Mi van, ha egy héttel később megyek a táppénzes papíromért?

Figyelt kérdés
Jövő hét hétfőn kellene mennem (terhesként vagyok tp-n) de nem leszünk itthon. Nem baj, ha egy héttel később megyek érte? Előbb tudom, hogy nem lehet.
2017. aug. 3. 14:11
 1/7 anonim ***** válasza:
65%
Semmi, csak ha valaki beköp, hogy utazgatsz táppénz alatt, az ugyanis tilos.
2017. aug. 3. 14:51
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha tappenz en vagy, akkor nem utazhatsz el. Feljelenthetnek tappenz csalasert.

Amúgy ha folyamatos tappenzen vagy, mehetsz később is a papirert

2017. aug. 3. 14:51
 3/7 A kérdező kommentje:
Folyamatos igen. Októberben szülök.
2017. aug. 3. 15:06
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor elvileg semmi gond, ha egy héttel később mész és az előző teljes havi le van adva. De ha felfedezik, hogy elutaztal tappenz alatt, feljelenthetnek tappenz csalasert
2017. aug. 3. 16:33
 5/7 A kérdező kommentje:
Ezt mondjuk nem igazán értem. Terhes vagyok, nem beteg. Tp-re az ikrek miatt írtak ki, plusz olyan a munkahelyem is, hogy nem lehet terhesen. Ezesetben itthon kell ülni, mert a ikreim lesznek, és a munkahelyem sem tud más pozíciót biztosítani?
2017. aug. 3. 19:06
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez esetben duplán vagy akár triplán is táppénzcsalás esete áll fent.

De teljesen mindegy hogy végül mi miatt, de táppénzen vagy és a terhesség miatt táppénzen lévőkre is ugyanaz vonatkozik: nem hagyhatod el a lakóhelyedet.

2017. aug. 3. 19:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha egészségügyi indok miatt vagy otthon, akkor tappenzen vagy, ergo tappenz szabályok vonatkoznak rád. Pl kijarhatsz vásárolni, orvoshoz ha a doki jarobetegkent vett taopenzre. Fekvobetegkent ezt se teheted.

Ha a munkehelyed nem tud megfelelő munkakört biztosítani, akkor nem tappenzre kellett volna menni, hiszen egészséges vagy, hanem távolléti díjat kellene fizetniük.

Ha elutazol tappenz alatt, az tappenz csalás

2017. aug. 4. 05:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!