Mennyiből tud egy család ma megélni Magyarországon?
Nem szeretnék senki pénztárcájába turkálni csak érdekel az hogy mi az az alap fizetés amiből ki tudtok vagy ki tudnátok jönni fejfájás nélkül? Még érdekelne ki mennyit tud félretenni?ha tud egyáltalán.
Illetve hányan éltek.
"csak nem azt szeretném olvasni"
Ne haragudj, de te megkérdezed mennyiből élünk, válaszolunk aztán nem akarod olvasni? Én ahogy leírtam (1#) nem olyan sokból. De megélünk. A gyerekem jár 4-5 féle különórára, angol, úszás, balett, néptánc, hittan (jó.. ez utóbbi nem fizetős).
Nekem erre van igényem, járunk nyaralni is vagy kirándulni vagy kiállításokra, színházba, de ha ennél nagyobb igényeim lennének elköltöznék kelet Mo-ról Bp-re a diplomámmal és ott egymagam megkeresném azt amit itt ketten keresünk. Lehet akkor lenne pénzem hetente fodrászra de nem lenne időm a férjemre meg a gyerekemre. Mivel nekem ez elég így, nem fogok úgy élni.
Aki 100e-ből él én azt is elhiszem, azt nem aki nem tud 1millából sem. Az agyhalott, hiába pontozzátok le, nem mindenhol annyi a pénz amennyi nálatok.
Félreértettél utolsó! Én azt nem szeretném olvasni hogy háááát 1 millió kellene hogy jól éljek.....
Én leírtam hogy mennyiből élünk, még nem tudom mennyi kell ahhoz hogy 3an megéljünk... de mondjuk ha 300 ezer lenne akkor tök jól érezném magam. Remélem érted mire szeretnék kitérni...
Egyébként igen az sem mindegy hol él az ember, pl párom is megtudná keresni a mostani fizetése dupláját ha Mo. másik oldalára költöznénk.
6os vagyok, azt meg kell cáfolnom, h akinek több pénze van többet is szeret költeni. :) senki megnem mondaná rólunk, h több mint 4millió van a számlánkon.. Ruhára ha nem muszály nem költünk, nekem a ruhatáram turis vagy örökölt rucik. de még sorolhatnám. :)
Az én ismeretségi körömben pedig az szeret költeni sok pénzt akinek nincs.
:) azt meg hagyján... de akinek nem volt és hirtelen lett, na az mennyit szeret költeni...
A kedvenc történetem a közelműltból, ha már a gyerekvállalásban van a kérdés, h vmelyik nap beszélgettem egy ismerős lánnyal, h nemrég kiderült terhes, mivel elég kicsi a fia (nincs egy éves) gondoltam már megkérdezem, hogy tervezték-e és mondta, hogy nem de nem bánják. Véletlen lett.
Mivel én is nemrég szültem ezért lassan el kell gondolkoznunk a védekezés kérdésén. (mi szeretnénk kb 2-3év korkülönbséget a gyerekek közt)
És mondtam ezt neki, meg hogy szeretnék szedni olyan bogyót amit lehet szoptatás mellett, majd le lettem hülyézve, hogy de hát az DRÁÁGA.
Na most a szitu, hogy a csajszi elég csóri volt mielőtt összejöttek, akkor nem volt ám kajarendelés meg flancolás.
Most, neki a férje annyit keres, mint mi ketten a párommal. (miután a csaj a kollégám, a férje meg a közvetlen főnököm és közelkalmazottak vagyunk, így egész véletlen tudom, h jóval több jut ott, mint nálunk)
Megint uaz jön elő.. kinek mi a fontos. Nyivákol h nehéz terhesen a kisfiut emelgetni, de ha meg a gyógyszerre kellett vna kiadni xe Ftot akkor inkább felvágta vna az ereit.
Szia! Én 160-at, párom 210-et keres, emellett párom néha maszekol is (legalább 50-et összeszed még, jobb esetben akár 300-at is, de átlag 100-150 körül). Pár hét múlva szülök én is, fizetésem mellé kapom a diplomás gyedet is (átraknak home officeba, de hetente egyszer be kell mennem 2-3 órára), családi pótlékot, adókedvezményt.
Félig meddig saját lakás (apámé, csak pár éve odaköltözött a párjához), 1 kocsi, hitel nincs. 160-ból élünk, a többit félretesszük. Baba érkezésével valószínűleg +50 lesz, ha minden rendben lesz, tudok szoptatni, nem kell gyógytorna meg ilyenek.
Nagyon sok függ attól, milyen kiadások vannak. A bevétel önmagában nem mond semmit. Személyreszabottan kell nézni.
Nekünk az össz bevételünk most kb 310e ft havonta.
Hitel 90e, kaja 80e, tápszer, babakaja 15e, pelenka 10e, rezsi 50-60e, benzin 20e, kutya 20e, és mindig van vmi (kötelező bizt., elromlik vmi, oltások, gyógyszerek, ruhák stb.) amit be kell fizetni pluszban. Ezért mi vagy épphogy 0-ra jövünk ki, vagy mínuszban. Nyáron a férjem plusz munkát vállal és abból fizetjük vissza a télen felhalmozódott tartozást. Más azt mondaná 300ezerre, hogy simán meg tud élni, még félre is tud tenni. Mi nem szórakozunk, nem mozizunk, mégse jövünk ki. Nekem muszáj lesz visszamennem dolgozni, mert ez így nem állapot.
Egy elég meghatározó tényező, hogy van-e hitel vagy albérlet például. Illetve hogy a gyerek tápszeres vagy anyatejes, egészséges-e stbstb. Nem lehet általánosságban megmondani, mennyiből lehet megélni. Számold össze a kiadásaitokat, tegyél hozzá egy 40-est a plusz váratlan kiadásokra, és 30-at a gyerekre. És akkor meg nem vettél egy bodyt sem.
19-es vagyok. Azt azért hozzátenném, hogy a lakásom nappalijának felújítására egy évig spóroltam, pedig ez sem egy "akkora" kiadás, csak muszáj volt megfogni a pénzt, hogy ne a laminált padló alatt lévő penészes 30éves padlószőnyegtől legyen asztmás a gyerek.
A tévém ezere éves, dobozos, a ruháink nagy része turis, de minket nem zavar. A cuccaink többsége is (pl. laptop, fotelek, stb.) használtan került hozzánk, de amíg a célnak megfelel, nem akarok mást. Nem fogok hitelt felvenni azért, hogy 120 centis plazmatévén nézzük az M2-t. :D Nyilván ahány ember, annyi igény. Nyaralni is ritkán jutunk el, de idén pl. voltunk 4 napot Siófokon kettesben a gyerkőccel, én ennek is nagyon örültem, legalább látta a Balatont, kicsit kikapcsolódtunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!