3 évesnek ugye ettől már nem lehet baja? És szerintetek mit csinálhatott a kishugával? Részletek lent.
Ma reggel a 3 éves fiam 5 hónapos kistestvére ágyánál volt, beszélgetett hozzá, stb.. ezt szokta csinálni reggelenként. Én közben ott mellettük öltözködtem, nem mentem ki a szobából vagy ilyesmi, de egyszer csak a kicsi olyan sikítva elkezdett sírni, hogy így még sosem hallottam, torkaszakadtából sikított, és bármit csináltam nem hagyta abba, a nagy meg ott kuncogott, láthatólag ő csinált vele valamit, ráadásul amikor kicsit végre lecsendesedett a kicsi, amint meglátta a bátyját újra sikítani kezdett, látszott hogy fél tőle... Nagyon sokszor türelmesen kérdezgettem, hogy mit csinált vele, aztán már mérgesebben, mert csak nevetgélt, meg vigyorogva közölte, hogy "hát bántottam"... végül már annyira felmérgesítettem magam, hogy miközben előtte guggoltam a vállánál fogva kicsit (nem erősen) megráztam a nagyot és úgy kérdeztem, hogy "Mit csináltál vele?"... utána jutott eszembe, hogy kisgyerekeknél bajt okozhat az ilyen rázó mozdulat... egy 3 évesnél is veszélyes? Lehet valami baja ettől? Nem volt erős, közben egyenesen tartotta a fejét. Szégyellem, még sosem bántottam, nem is fogom, de nagyon ijesztő volt, hogy annyira sikít a kicsi, és mindenképpen ki akartam szedni belőle, hogy mit csinált vele, hogy tudjam, hogy mennyire lehetett veszélyes amit csinált, és nagyon dühös lettem, hogy csak nevet az egészen annak ellenére, hogy látja mennyire fáj a hugának... azóta sem mondta meg egyébként...
A másik kérdésem, hogy szerintetek mit csinálhatott, hogy ennyire sikított tőle a kicsi? Végignéztem, nem látok rajta látható sérülést... Vigyem el orvoshoz?... Már nem sír, de nagyon nehezen nyugodott meg.. Egy órája történt kb.
Csak kíváncsi... tudta, hogy bántja, nyilván tudta,hogy nem szabad, és azt is tudja, hogy mik azok a dolgok, amik fájnak.
Ettől függetlenül csinálta szándékosan, vigyorogva.
Lehet szépíteni, de fölösleges. Még a seggére sem kapott, ebből mit szűr le vajon? Hogy anya nem is volt olyan mérges.
3 gyerekem van, ők már nagyobbak.
Nem, a rázástól nem lesz semmi baja a nagynak, ahhoz erősebben kell megrázni, másrészt meg inkább kisebbeknél veszélyes, olyan korban, amikor még a nyak nem tudja elég stabilan tartani a fejét.
A másik, a pszichopatát én is erős tulzásnak érzem, de nem is legyentek rá, úgy mint a többi kommenetlő, hogy 3 évesen ilyenek meg olyanok.
Ha tudatában volt vele, hogy bántotta, fájdalmat, valami rossz élményt okozott a testvérének, mert beismerte és ezen még vigyorgott is, akkor ott azért vannak gondok.
Fordíts nagyobb figyelmet rá, foglalkozz vele többet, mert ez így nincs rendjén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!