X. Kerületben milyen gyermeket nevelni?
Nos, itt lakunk a párommal az X. kerületben (Óhegy, de Ligettelek már szemben van). Babuci a jövő hónapban érkezik, és arra lennék kíváncsi, hogy milyen itt felnevelni egy gyereket?
Látom a tinédzsereket lent kószálni az utcákon, csúnya beszéd, köpködés stb. Az egész idejüket, főleg most nyáron az utcán töltik bandázással. Eléggé visszataszító nekem (lehet én vagyok maradi).
Mégis, hogyan lehetne majd úgy felnevelni a babánkat, hogy ne "zülljön el", mint ezek a fiatalok már 12 évesen. Sokszor felmerül bennem, hogy hol vannak a szülők?
Kb. 1 hónappal ezelőtt a szemem láttára kergetett 2 kiscsajt valami beteg aberrált, mert összeszólalkoztak egy labda miatt. A fickó jóval több volt, mint 35!!!
Egyértelmű, hogy nem lehetek mindig a gyerek mellett, de tartok ettől az egész jelenségtől. Ne engedjem le a gyereket a játszótérre, mert majd beleköt valaki? Egyébként maga a környék nem gáz, boltok/munkahely minden a szánkban.
Ötletek?
Úgy lehet ott felnevelni egy gyereket, ahogy anyámnak sikerült minket a tesómmal. Ha normális a család, a gyerek is az lesz. A kreténekkel nem kell barátkozni, és ne engedd le egyedül a ház melletti játszótérre, hanem vedd a fáradságot, hogy elmenjetek együtt egy normális helyre. És válassz jó iskolát.
Köpködő tinédzserek pedig mindenhol vannak, nem csak Kőbánya cityben. :)
Jó babavárást!
Valaki a nyóckert írta példának, de azért annak is vannak jó és rossz részei - ahogy minden kerületnek. Nálatok is ott a Hős utca, na oda testőrrel se mennék be :), de Óhegy azért nem rossz környék.
Ha odafigyelő szülő vagy, nem törvényszerű, hogy a gyerek 12 évesen bandázzon. Főleg iskolaválasztás lesz a fontos. :)
Bár lakni nem laktam ott, de dolgoztam (szociális szférában, tehát emberekkel) a 10-ben, meg a fent emlegetett 8-ban is, ha már a rossz példáknál maradunk.
Hidd el, vannak ott is teljesen korrekt és normális emberek. :D Nem törvényszerű, hogy aki ott van, az mind putris lesz, merthogy vannak rossz részei a kerületeknek. A gyerek szűk környezet természetesen fontos, mert az iskolatársai lesznek a barátai, a barátok meg a legjobb gyereket is belecibálhatják a rosszba, de manapság már szabad választás van, még csak a kerületbe se kötelező járnia, ha az nektek nem szimpi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!