Nagyon bénán hangzik két természetközeli név?
Figyelt kérdés
Mondjuk Erdei Kamilla, Fenyvesi Katica, Bokrosi Virág, Mezei Ibolya, Kökènyesi Kamilla?
Nyilván nem Virág Nárcisz, hanem kevésbé konkrét, mint a fent említett példák. Valamelyik elfogadható szerintetek?
2017. júl. 19. 12:13
1/11 anonim válasza:
Bármelyik szebb, mint pl a Kiara, Mira, Amira, Amina, Fruzsina, Dorina. Ezeknek legalább kellemes, viszonylag magyaros a hangzása.
2/11 anonim válasza:
Ha jól van kiválasztva a név, akkor szerintem szép is lehet a névnek a hangzása. Pl nem Mák Virág meg ehhez hasonló kategóriájú. Ismertem egy nőt akit Borús Hajnalnak hívtak. Nálam ez utóbbi még a széphangzású név kategóriában van benne, de tényleg nagyon kell vigyázni az ilyenekkel.
3/11 A kérdező kommentje:
Nekem tetszenek az idegen hangzású nevek is.
Nem az volt a kérdés, hogy ezek csak a második legcikibb névötletek e, hanem megütnek e egy átlagos nem túl feltűnő szintet.
2017. júl. 19. 12:24
4/11 anonim válasza:
Én nem adnám így. Mondom ezt úgy, hogy az én lányomat is Kamillának hívják, tehát maga a név tetszik.
5/11 anonim válasza:
En is ismerek Pusztai Kamillat, Volgyi Ibolyat. Nem zavaro.
6/11 anonim válasza:
Van Vad Virág, Nemeshegyi Gyopár és Balatoni Napsugár ismerősöm is. Szerintem tök szép mindegyik, főleg egyben. Mondjuk a Gyopárt biztos nem adnám más vezetéknévhez, de így egyben még ez sem rossz.
Ha ilyesmi vezetékneve lenne a férjemnek, én is elgondolkoznék az ehhez hasonló keresztneveken. :)
7/11 anonim válasza:
Attól függ. A Cserép Virág mondjuk elég mókás, de a Fenyvesi Katica pont jó.
8/11 anonim válasza:
Szerintem ezek aranyosak, de pl Duna Kavics vagy Cserepes Virag ne legyen. :D
10/11 anonim válasza:
Nekem nem tetszenek így,de biztos meg lehet őket szokni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!