Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon bénán hangzik két...

Nagyon bénán hangzik két természetközeli név?

Figyelt kérdés

Mondjuk Erdei Kamilla, Fenyvesi Katica, Bokrosi Virág, Mezei Ibolya, Kökènyesi Kamilla?

Nyilván nem Virág Nárcisz, hanem kevésbé konkrét, mint a fent említett példák. Valamelyik elfogadható szerintetek?

2017. júl. 19. 12:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
30%
Bármelyik szebb, mint pl a Kiara, Mira, Amira, Amina, Fruzsina, Dorina. Ezeknek legalább kellemes, viszonylag magyaros a hangzása.
2017. júl. 19. 12:18
 2/11 anonim ***** válasza:
67%
Ha jól van kiválasztva a név, akkor szerintem szép is lehet a névnek a hangzása. Pl nem Mák Virág meg ehhez hasonló kategóriájú. Ismertem egy nőt akit Borús Hajnalnak hívtak. Nálam ez utóbbi még a széphangzású név kategóriában van benne, de tényleg nagyon kell vigyázni az ilyenekkel.
2017. júl. 19. 12:24
 3/11 A kérdező kommentje:

Nekem tetszenek az idegen hangzású nevek is.

Nem az volt a kérdés, hogy ezek csak a második legcikibb névötletek e, hanem megütnek e egy átlagos nem túl feltűnő szintet.

2017. júl. 19. 12:24
 4/11 anonim ***** válasza:
Én nem adnám így. Mondom ezt úgy, hogy az én lányomat is Kamillának hívják, tehát maga a név tetszik.
2017. júl. 19. 13:03
 5/11 anonim ***** válasza:
63%
En is ismerek Pusztai Kamillat, Volgyi Ibolyat. Nem zavaro.
2017. júl. 19. 13:11
 6/11 anonim ***** válasza:

Van Vad Virág, Nemeshegyi Gyopár és Balatoni Napsugár ismerősöm is. Szerintem tök szép mindegyik, főleg egyben. Mondjuk a Gyopárt biztos nem adnám más vezetéknévhez, de így egyben még ez sem rossz.

Ha ilyesmi vezetékneve lenne a férjemnek, én is elgondolkoznék az ehhez hasonló keresztneveken. :)

2017. júl. 19. 13:18
 7/11 anonim ***** válasza:
63%
Attól függ. A Cserép Virág mondjuk elég mókás, de a Fenyvesi Katica pont jó.
2017. júl. 19. 14:21
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ezek aranyosak, de pl Duna Kavics vagy Cserepes Virag ne legyen. :D
2017. júl. 19. 14:56
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem bejönnek! Vagányak!
2017. júl. 19. 15:04
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem nem tetszenek így,de biztos meg lehet őket szokni.:)
2017. júl. 19. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!