Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a teendő ha a cégem nem...

Mi a teendő ha a cégem nem vesz vissza?

Figyelt kérdés

Bővebben:

Nemrég jeleztem a cégem felé, munkába állnék (a kicsi bölcsődébe megy ősztől és azt a választ kaptam, átszervezések miatt nem tudnak munkát adni, nem tudnak hova tenni. Viszont felvették a kapcsolatot az anyavállalattal , ahol megpróbálnak nekem munkalehetőséget keresni, továbbították az elérhetőségeimet.

Itt viszont egy picit elakadtam, gondolom a jelenlegi cégem nem vesz vissza, megszűnik ezzel a céggel a munkaviszonyom. Közel két hónapnyi szabadságom van bent. GYES-t kapok jövő év nyaráig. 15 évnyi munkaviszonyom van ezzel a céggel. Most hogy továbbították az anyagom a központi cégnek, itt most hogyan is van tovább? Értem én, hogy jelentkezni fognak az anyavállalattól, keresnek nekem valamit, de mi lesz a szabijaimmal és a 15 évvel? Köszönöm a tanácsokat!

2017. júl. 19. 07:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A szabadsagaid vagy kifizetik, vagy kiadjak.

Az, hogy kapsz-e valamit, azon mulik, hogy felmondanak-e vagy kozos megegyezes lesz. Ha viszont az anyavallalat jogfolytonosan atvesz, akkor nem szempont a 15 ev, gyulik tovabb.

Neked jelenleg annyi a feladatod, hogy kivarod, hogy dontenek. Illetve ha megoldhato, ne irj ala kozos megegyezest. :)

A kicsi bolcsodei helyevel vigyazzatok, ahol keves a hely, ott azonnal elveszik a helyet, ha te nem dolgozol.

2017. júl. 19. 07:59
 2/4 A kérdező kommentje:
Abban még segítesz, mivel jár a munkáltatói felmondás és a közös megegyezés? Miért nem szabad aláírni a közös megegyezést? (Sajnos nem vagyok képben a jogszabályokkal.)
2017. júl. 19. 08:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Abban az esetben, ha a munkavállaló munkaviszonyát a munkáltató rendes felmondással szünteti meg, vagy a munkaviszonya a munkáltató jogutód nélküli megszűnése miatt szűnik meg a munkavállalót végkielégítés illeti meg, amelynek mértéke függ a munkaviszonyban töltött időtől. A végkielégítés mértékét az alábbi táblázat tartalmazza:

Munkaviszonyban töltött idő

Végkielégítés mértéke (átlagkereset)

3 év 1 havi

5 év 2 havi

10 év 3 havi

15 év 4 havi

20 év 5 havi

25 év

6 havi

2017. júl. 19. 09:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha kozos megegyezessel tavozol, semmi nem jar.

Ha a munkaltato mond fel neked, akkor a 14 ev utan vegkielegitest kapsz, ami egesz nagy osszeg es jol johet a munkakereses idotartamara.

2017. júl. 19. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!