Miért csak az apa-baba párost találom szépnek?
Észrevettem, hogy egy anya-baba képe vagy a látványa az utcán semleges a számomra. Semmi meghatót vagy hasonlót nem találok benne.
Ha apukákat látok pici gyerekkel, az sokkal szebb látvány a számomra, főleg, ha nincs a közelben anyuka. Pl. apuka vezeti a kicsi fiát/lányát kézen fogva a vasútállomáson, vagy egyedül babakocsizik vele. Az ilyet mindig gyönyörködve nézem.
Mindig arra gondolok, hogy a férjem milyen jó apuka lehetne. De a nőknél nem érzem ugyanezt magamra vonatkoztatva. Ezek szerint csak tőle sajnálom, hogy ez az érzés nem adatott meg neki.
28N
Az az igazság, hogy a férfiaktól a legkisebb gesztust vagy kedvességet is sokkal lelkesebben fogaják az emberek, a nőktől ugyanezeket a dolgokat alapnak veszik, ez a minimum.... Mélgyebb beszélgetés vagy kutatás témái lehetenének a szerteágazó okok.
Azt hiszem, ez esetben is arról van szó, hogy anőtől ezt a helyzetet természetesnek veszed (az is), kötelességének érzed, míg a férfitól valami hiperszuper különleges jófejségnek tűnik (pedig az ő részésről is ugyanolyan természetes és ugyanannyira minimum és kötelesség, hogy a saját gyerekével foglalkozik).
Nem természetesnek veszem az anya-baba köteléket, hanem látni sem bírom. :D Ahogy a terhes nőket sem. Semmi olyan érzést nem indítanak el bennem, ami pozitív lenne. Még csak nem is irigylem őket ezért az állapotért.
Gondolkodtam, valószínűleg onnan ered, hogy a saját anyámmal sem vagyok megbékélve. Nem volt előttem nőminta, sosem voltam nőies nő, és talán ezért (is) szerencsés, hogy meddő vagyok.
Hogy értve nem vagyok jól? Csak elgondolkodtatott a téma. A saját gyerektelenségünk kérdését már sokszor újragondoltam, és már megbékéltem vele a magam részéről. A férjemet sajnálom, pont azért, mert olyan cukik más kisgyerekes apukák is, és róluk az jut eszembe, ő jó apuka lenne.
Én anyukának nem, több okból sem, ezért írtam, hogy tulajdonképp jobb, hogy nem is lehet.
Nekünk még nincs gyerekünk de hasonlóan érzek.
Én annak tudom be a dolgot hogy nagyon rossz apám volt, régi rend szerint apukák nem foglalkoztak igazán a gyerekkel , max jól elverték ha rossz volt.
Én sokáig hittem hogy minden férfi ilyen. Aztán minden gondoskodó apuka felébreszti a reményt hogy ez a világ mégsem olyan rossz hely.:)
Nem vágyom anyaságra de a páromat szívesen látnám apának (nyilván a közös gyerekünk apjaként).
"szerintem nem zavarna a terhes nők, anyukák látványa."
Nem zavarnak. Hanem az ő látványuk semleges a számomra. Ha irigyelném tőlük az állapotot, ideges lennék vagy épp hogy bekönnyeznék egy baba-anya pillanat láttán, hogy jaj, ez nekem nem adatik meg.
Volt időszakom, hogy ideges lettem annak hallatán, hogy egy-egy ismerősöm terhes, aztán rájöttem, hogy a gyermektelenségemben az zavart igazán, hogy XY képes valamire, amire én nem. Kb. minthogy ő le tudja futni a maratont, én meg kifulladok 100 m után. :D Rájöttem, hogy nem a saját gyermek utáni vágyam miatt hajtottam annyira a gyerektémát, hanem úgy éreztem, valamiről lemaradok, ami elvárás felénk, nők felé.
És mióta tisztábban látok, felfigyeltem erre is, amit a kérdésben megfogalmaztam. Hogy voltaképp hiányzik belőlem valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!