Kell udvar a gyereknek vagy jobb a panel?
vannak barátaink akik panelban nőttek fel egy nagyszobában két gyerek,és nem panaszkodtak.én faluban nődtem fel,nálunk volt minden,disznók,csirkék,birka,kutyák ,macskák.nagy kert,amiben anyáék sokat dolgoztak,én is szedtem a krumplit,kukoricát morzsoltam,volt répa,gyökr,minden.adták az állatokna a tápot,moslékot.és imádtam ezt az életet gyerekként.de egyke voltam,kevés inger ért,látszik rajtam és beszédemen is hogy falusi voltam.a középsuliban a városi osztálytársaim mások voltak..nekem mnden uj volt a vrosban,ezért inteligensebbnek tűntek..
már 3 éve boldogan éltünk panelban,egy sarokra volt a munkahelye,játszóház,boltok,játszóterek,egy hatalmas szoba ami akár két gyereknek is elég lett volna,kisebbik szobában erkély volt,imádtuk ahogy jön a szél,és mindig az volt az álmom,hogy olyan szobám legyen ami félig kint" van(ami csak panelba lehetséges),az erkélyen néztük a laptopot evés közben mindig ha hazaért,és párom bent gépezni szeret,de én meg kint szerettem lenni sokat,és szereti ha felolvasok neki közben,igy tökéletes volt,hogy az ajtóban gépezett,én meg mellette erkélyről olvastam neki,kint lehettem mégis mellettem lehetett :) az is tetszett hogy a kétszoba a két túlsó oldalt volt,igy kevésbé jönnek át a zajok(ha ismerősök itt alszanak),de mikor babánk lett(26 évesek voltunk) rábeszéltek hogy kell udvar a gyereknek 1 év mulva felszabadult egy vidéki házunk,leköltöztünk.de azóta mintha visszaesett volna a gyerek(1 éves mult),elkezdett beszélni,de visszaesett,itt nincsenek gyerekek,van udvar de nem éri inger,a városban tele volt gyerekekkel,párommal imádtuk az embereket,a nyári zajokat,zenét,ott vásárolunk,ez nem albérlet de kb csak 10-essel olcsobb,mert párom naponta bejár kocsival,benzin,majdnem egy órával hamarabb indul és később ér haza(pedig ott laktunk a mnkahelynél)és a nagy hideg vagy meleg miatt,igy is csak kétszer megyünk ki udvarra egy nap,panelból sokkal több órára levittem a játszóházba tele volt gyerekkel.pl. nálunk a faluban már 11 voltam mikor elször lett egy játszótér..már nem tudom jobb-e az udvar,...fel lehet nőni egy panelban városban?mi barátnőmmel irigykedtünk a helybeliekre,hogy mi buszoztunk naponta a suliba,mihálásak lettünk volna ha egy kis panelba is lehettünk volna,annyit csavarogtunk a városban..és hajnalba is haza kellett buszozni,stb.anyáék sokat dolgoztak a kerttel,állatokkal,bográcsost is évi egyszer ha tartunk,eddig máshoz mentünk,mert ugyis jobban szeretünk mi menni,hiányoznak az emberek...régóta szorongok ettől,férjem nem panaszkodik a bejárás miatt,(lehet nekem is ott lesz munkám)de ugy érzem hogy megkaptuk a mennyországot,de mi eldobtuk,és ebbe fogok belebetegedni..rosszul gondolkozok?... :(
Kertes ház,de városban..
Panelban keveset,kertes házban többet éltem gyermekkoromban, felnőttként is laktam mindkettőben.Most szép,új építésű,de kicsi házunk van,a kert, udvar sok munkát ad,és sok átalakításra is szükség lenne, úgyhogy nagyon kompromisszumos megoldás.. főleg hogy falun...
nekünk még 3 év, hogy kifizessük a panelt, most 10 hós a gyerek, de nagyon hiányzik a kertes ház.. :( 80cm átmérőjű medencét tudok kitenni a teraszra, de azzal is 1 du vagyok beljebb, mert minden belepotyog, a galambokról nem is beszélve :( utálom... szerettem volna már akkor kertes házat, de nagyobb hitelt az akkori fizummal nem mertünk vállalni. Most már 2x annyit kapok, férjem is majdnem, így beleférne, de ezt eladni ebben a városban nem lehet, még egy hitelt meg nem akarunk, így várunk, gyűjtünk, míg ez a hitel lejár, aztán megpróbáljuk...
nálatok sem a kertes házzal érzem a problémát, hanem annak elhelyezkedésével.
Ha 2-3-4 éves lesz a gyerek,vagy esetleg lesz tesó,jóljön majd a kert,udvar. Képzelj el két rohangáló,játszó gyereket a panelban. És ne idealizáld,mint a paneles életeteket.Olyan volt a leírásod,mint egy francia film záró jelenete :)
Én panelban nőttem fel,utáltam,mert a szomszédok örökké zaklatták anyámékat,hogy hangosan játszom.És lány voltam. Hát akkor egy-két fiú?
Nem egy kérdést olvastam itt is k..csögöktől,hogy "mitképzelmámagáróhogyordítacsecsemőénludniakarok". Plusz,ha a a szomszédból komplett ágyjelenet hallatszik,minz hozzánk,mikor bérházban laktunk Pesten a párommal,na akkor mit mondasz majd egy érdeklődő 6 évesnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!