Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám igényelni a...

Bucibabuci kérdése:

Hogyan tudnám igényelni a gyermekvédelmi támogatást?

Figyelt kérdés
Gyermekvédelmi támogatást szeretnék igényelni,3 gyerekre, férjem csak azért van bejelentve, hogy a szocpolt ne kelljen visszafizetni, (még 1 év múlva telik le a 10 év). Nem lakik itthon, nem támogat anyagilag. Gyermekvédelmi támogatás igénylésénél igazolni kell az ő jövedelmét is, bele számít az egy főre eső jövedelembe, így meghaladja, nem tudom igényelni. Szeptemberben sajnos az ebéd kifizetése is nagy gondot fog jelenteni. Kérdésem, hogy ha férjem csak egy nyilatkozatot ír, hogy életvitelszerűen nem lakik az ingatlanban, (csak lakcímkártya alapján) akkor igényelhetem a gyermekvédelmi kedvezményt? ( Hivatalban csak vállhúzogatást kaptam sajnos). Olyan válaszokat nem kérek, hogy minek vállaltam a gyerekeket. Köszönöm!
2017. jún. 20. 13:27
 1/2 anonim ***** válasza:
Sajnos ez nem így működik. Alapjáraton úgy állnak hozzá, hogy a gyermemekekről gondoskodni a szülők dolga, az állam akkor segít, ha homokszem kerül a gépezetbe. Így, ha apuka nincsen képben, vinni kell a bírósági határozatot az elhelyezésről és a megállapított tartásdíjról is, majd ez utóbit igazolni is kell egy erre rendszeresített formanyomtatványon, amit az apa tölt ki és hitelesít tanukkal. Vagy a bírósági végrehajtói papírt kell csatolni, magyarán igazolni kell, hogy te, mint szülő mindent megtettél azért, hogy a gyerkeidnek az őket illető tartást jogérvényesítsed. Ezt kell rendezni első körben, egyéb esetben az az alapvetés, hogy apuka a háztartásban van. Szemét dolog, de ez van. Bemondásra senki nem fogja elhinni, sem megérteni azt, hogy nem fizet az apa, mert úgy vannak vele, bíróság által az együttélő szülőnek kell ezt érvényesíteni. Valamilyen formában mindenképpen igazolni kell az apától származó/avagy nem származó (végrehajtás, ecetera) jövedelmet is, azt, hogy ott él, a vagyonközösség elméletileg megszűnt, de mégsem fizet, nem fogják elfogadni, írhat bármilyen nyilatkozatot is erről. Nálunk, a helyi önkormányzatnál így ment, meglepne, ha máshol eltérő lenne a protokoll.
2017. jún. 21. 06:46
 2/2 anonim ***** válasza:
Tehát önmagában az nem gond, hogy oda van bejelentve még rajtatok kívül bárki, akár az apa is, ha nem számítanak az együttélők közös háztartásnak, de ezt igazolni kell. Ha nagymamával, testvéreddel élnétek együtt, akkor elég lenyilatkozni is, hogy külön háztartást visztek egy lakáson belül, de az apai részt a gyermekek tartásából mindig számonkérik, az avval való elszámolást nem lehet megspórolni, csak hivatalos iratokkal.
2017. jún. 21. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!