Hogy hangzana egy magyar kislánynak az a név, hogy Emili?
Figyelt kérdés
Nekem annyira nagyont tetszik... Tudom, hogy a magyar megfelelője az Emília, de az nekem olyan vénkisasszonyosan hangzik. Általában nagyon nem tetszenek a külföldi nevek magyar fonetikával leírva, de ennél az egynél nem zavar a dolog. Szerintetek nagyon kitolás ez a név? Mondjuk második névnek valami klasszikusabbal párosítva?2010. máj. 19. 13:30
1/9 anonim válasza:
Gyönyörű név,én úgy írnám hogy Emily.:)
2/9 anonim válasza:
háát...
az a helyzet hogy hiába fogod Emilinek keresztelni mindenki Emíliának fogja szólítani. Mert azt szokta meg.
Inkább nevezd Emíliának és szólíthatod Emilinek az jobb.
De végül is Te döntesz.
3/9 anonim válasza:
Nekem az a hülye Emily Osment jut eszembe, ő meg irritál. Amúgy nekem az Emiliána tetszik, mert számomra sem az Emili, sem az Emília nem lányos.
4/9 anonim válasza:
Gyönyörű név ,csak az a lényeg,hogy stimmeljen a magyar vezetéknévhez.
Második névhez nem nagyon tudom eképzelni,mert kevés oyan keresztnév van,amelyikhez passzolna.Esetleg valami rövidebb névhez.
5/9 anonim válasza:
A házunkban lakott Emili nevű kislány. Nekem tetszik ez a név. Azt viszont nem tudom, hogy i-vel, vagy y-al írták a nevét.
6/9 anonim válasza:
Nagyon édes név:) de tény, hogy mindenki azt fogja hinni, hogy Emília(bár szerintem az is nagyon aranyos és csajos) Viszont nem lehet Emilynek anyakönyvezni, mert fonetikusan kell leírni. Jenifer=Dzsenifer vagy Dézi..szal marad az Emili.
7/9 anonim válasza:
Nekem minden mellébeszélés nélkül tetszik:)
8/9 anonim válasza:
Nekem is nagyon tetszik, és szerintem feltőttként is jó. Egyébként nekem amúgy is tetszenek ezek a rövid nevek. Pl.: Hédi, Molli
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :)
Mondjuk az Emili szerintem nem olyan rövid név, három szótag, szóval kimondva nem hangzik rövidnek.
2010. máj. 21. 10:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!